SVIBANJ U KAPTOLU: Priredbe cijeli mjesec od tamburaškog festivala i ocjenjivanja vina do sportskih susreta umirovljenika

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL – Dugi niz godina ovo mjesto, zahvaljujući aktivnostima čelništva općine i kaptolačkih udruga tijekom mjeseca svibnja, domaćin je brojnih manifestacija počevši od glazbenih pa do gospodarskih, običajnih i gastronomsko-turističkih. Tako je i ove godine.

Već 11. svibnja u dvorani Vatrogasnog doma održat će se tradicionalni 44. Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2018.“ kada će uz pratnju tamburaša „Rubato“, te u izvođenju solista i tamburaških sastava s područja kontinentalne Hrvatske biti izvedeno 18 novih pjesama, a gosti večeri bit će „Slavonske lole“. Festival će i ove godine objaviti svoj album sa tim pjesmama, a snimat će ga produkcijska televizijska ekipa iz Osijeka kako bi snimku priredbe moglo emitirati desetak naših televizijskih stanica.

Tjedan kasnije, točnije 18. svibnja je gastronomsko-turistička priredba „Slan-vin“ kada se spravljaju, kušaju i ocjenjuju najbolje delicije od domaće slanine, a tada će se proglastiti pobjednici i dodijeliti nagrade pobjednicima Županijskog, Međunarodnog i Međužupanijskog ocjenjivanja vina, kao i ocjenjivanja sorte Pinot sivi.

Kao i prošle godine Matica umirovljenika općine Kaptol domaćin je Sportskih susreta umirovljenika cijele županije. To će biti 26. svibnja s tim da će se u Kaptolu natjecati u šahu i pikadu, dok će strijelci i kuglači odmjeriti snage u sportskim objektima grada Požege.

Uz navedene tijekom svibnja svoju običajnu priredbu ima „Češka beseda“ u Kaptolu, a na njoj će nastupiti i gostujuće folklorne skupine ove manjine iz drugih dijelova Hrvatske.

Foto: Arhiva, pozega.eu

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: