Svi učenici jednog razreda trenkovačke osnovne škole sviraju tambure!

Autor: Jelenko Topić

Jedinstven slučaj u požeškom kraju, a možda i daleko šire je četvrti razred Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Trenkovu. Polazi ga jedanaest učenika iz Trenkova, te okolnih sela Trnovac, Antunovac i Novi Mihaljevci, učitelj im je Mladen Relota, a svi oni sviraju tambure!

-Zbog epidemioloških razloga nismo mogli raditi probe školskog tamburaškog orkestra, jer bi se u tom slučaju miješali učenici iz više razreda, pa smo organizirali da učenici sviraju u svojim razrednim odjeljenjima, a u četvrtom razredu oni su odlučili da će svi svirati – kazao nam je učitelj glazbene kulture u trenkovačkoj školi prof. Zvjezdan Marjanović.

Iako su početnici u sviranju tambure oni su dobro krenuli, pa su očekivanja da više od polovine učenika tog razreda nastavi svirati u orkestru. Oni sviraju na instrumentima koje je nabavila trenkovačka škola, mogu ih ponijeti kući kako bi vježbali sviranje, a dio njih već je nabavio tambure za svoje potrebe.

-Znatiželjni su i otvoreni tako da su dobri za suradnju i stjecanje novih glazbenih znanja – kazao nam je o toj generaciji trenkovačkih osnovaca prof. Marjanović.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88