Svi učenici jednog razreda trenkovačke osnovne škole sviraju tambure!

Autor: Jelenko Topić

Jedinstven slučaj u požeškom kraju, a možda i daleko šire je četvrti razred Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Trenkovu. Polazi ga jedanaest učenika iz Trenkova, te okolnih sela Trnovac, Antunovac i Novi Mihaljevci, učitelj im je Mladen Relota, a svi oni sviraju tambure!

-Zbog epidemioloških razloga nismo mogli raditi probe školskog tamburaškog orkestra, jer bi se u tom slučaju miješali učenici iz više razreda, pa smo organizirali da učenici sviraju u svojim razrednim odjeljenjima, a u četvrtom razredu oni su odlučili da će svi svirati – kazao nam je učitelj glazbene kulture u trenkovačkoj školi prof. Zvjezdan Marjanović.

Iako su početnici u sviranju tambure oni su dobro krenuli, pa su očekivanja da više od polovine učenika tog razreda nastavi svirati u orkestru. Oni sviraju na instrumentima koje je nabavila trenkovačka škola, mogu ih ponijeti kući kako bi vježbali sviranje, a dio njih već je nabavio tambure za svoje potrebe.

-Znatiželjni su i otvoreni tako da su dobri za suradnju i stjecanje novih glazbenih znanja – kazao nam je o toj generaciji trenkovačkih osnovaca prof. Marjanović.

Komentiraj:

blank