Svetkovina sv. Josipa u požeškoj kapelici: “Za mene je poseban doživljaj biti ovdje na svetoj misi”

Autor: DK

Na poseban način euharistijskim slavljem proslavljena je u Požegi svetkovina svetog Josipa u istoimenoj kapelici koje je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana Požega i župnik franjevačke župe sv. Duha fra Milan Krišto.

Okupljenim vjernicima u kapelici sv. Josipa, oko oltara i i izvan nje predvoditelj misnog slavlja, pater Milan čestito je svima veliku svetkovinu, a posebno vjernim štovateljima tog sveca.

-Pozdravljam sve vas koji ste štovatelji svetog Josipa posebno one koji dolaze u ovu kapelicu i mole za njegov zagovor preporučajući sebe, svoje obitelji i sve svoje najmilije. Crkva u ovo korizmeno vrijeme, kada svi činimo pokoru i kada se spremamo za Isusovo uskrsnuće stavlja u svetkovinu i Josipa uspoređuje s brižnošću Oca kojeg mi štujemo koji u sebi nosi sliku Boga, Oca – rekao je pater Milan.

Reza Mitrović

-U blizini ove kapelice stanujem. Ovdje dolazim na svetu misu odmalena. To mi je uvijek bio poseban doživljaj i puno mi znači za moju duhovnost. Veselim se svakom susretu sa svetim Josipom kojem se utječem i molim za sebe i svoje najmilije – rekla nam je Reza Mitrović, velika štovateljica sv. Josipa.

Sveti Josip iz Nazareta, Isusov hranitelj i Marijin zaručnika štuje se kao zaštitnik cijele Crkve i svake obitelji. Evanđelje svetog Josipa opisuje u dvije riječi, bio je pravedan i vjeran, a vrijedno je spomenuti i da ga je Hrvatski sabor prije više od tri stoljeća, (1687.) proglasio “Zaštitnikom Hrvatske”.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije