Svestrani šumar Ivan Janjić ljubav prema lovu prenosi na suprugu Kristinu koja će biti lovac

POŽEŠKA KOPRIVNICA – Šumarski tehničar Ivan Janjić(42) iz ovog sela pleterničkog kraja lovac je od svoje punoljetnosti, a unazad desetak godina je član lovačkog društva „Jelen“ iz Požege.

Riječ je o čovjeku koji zapravo svaki dan svoga života provodi u prirodi kako na radnom mjestu u Šumariji Kamenska požeške uprave „Hrvatskih šuma“ tako i družeći se sa prijateljima lovcima požeškog kraja.

-Lovci u „Jelenu“ su društveni i miroljubivi, spremni u svakom trenutku pomoći, odnosi među njima su izuzetno dobri jer se međusobno poštuju tako da uživamo u trenucima lova, te drugim aktivnostima u lovištu – kaže Ivan Janjić.

Svestranost Janjić pokazuje u svome domaćinstvu zajedno sa suprugom Kristinom i četvero djece jer svi vole životinje i prirodu, ali i među kolegama lovcima. Tako u dvorištu ima dva konja mađarska noniusa koje koristi za jahanje i zaprege, a sa njima se Ivan zajedno sa suprugom i djecom uključuje u brojne priredbe ovog kraja.

-Zbog ljubavi prema lovu i psima goničima naslijeđene od djeda Ferde Podobnika  počeo sam za svoje potrebe uzgajati istarske goniče i alpske break jazavčare tako da ih sada imam petnaest i to sve iz vlastitog uzgoja – nastavlja  Ivan Janjić koji u lov ide isključivo na divlje svinje i to pogonom, a do sada je imao dosta odstrela među kojima su i dva trofeja u bronci. Mnogo iskustava u oblasti kinologije na njega je prenio prijatelj Mato Gušić iz Dragovaca kraj Nove Kapele, koji je član lovačkog društva „Kuna“ u Batrini.

Punu podršku mu daje supruga rodom iz obližnjeg sela Ašikovci, a Ivanov pristup prirodi i lovstvu ona prihvaća tako da će uskoro položiti lovački ispit i uključiti se u rad jednog lovačkog društva u ovom kraju.

0 Comment