Svestrani šumar Ivan Janjić ljubav prema lovu prenosi na suprugu Kristinu koja će biti lovac

Autor: Jelenko Topić

POŽEŠKA KOPRIVNICA – Šumarski tehničar Ivan Janjić(42) iz ovog sela pleterničkog kraja lovac je od svoje punoljetnosti, a unazad desetak godina je član lovačkog društva „Jelen“ iz Požege.

Riječ je o čovjeku koji zapravo svaki dan svoga života provodi u prirodi kako na radnom mjestu u Šumariji Kamenska požeške uprave „Hrvatskih šuma“ tako i družeći se sa prijateljima lovcima požeškog kraja.

-Lovci u „Jelenu“ su društveni i miroljubivi, spremni u svakom trenutku pomoći, odnosi među njima su izuzetno dobri jer se međusobno poštuju tako da uživamo u trenucima lova, te drugim aktivnostima u lovištu – kaže Ivan Janjić.

Svestranost Janjić pokazuje u svome domaćinstvu zajedno sa suprugom Kristinom i četvero djece jer svi vole životinje i prirodu, ali i među kolegama lovcima. Tako u dvorištu ima dva konja mađarska noniusa koje koristi za jahanje i zaprege, a sa njima se Ivan zajedno sa suprugom i djecom uključuje u brojne priredbe ovog kraja.

-Zbog ljubavi prema lovu i psima goničima naslijeđene od djeda Ferde Podobnika  počeo sam za svoje potrebe uzgajati istarske goniče i alpske break jazavčare tako da ih sada imam petnaest i to sve iz vlastitog uzgoja – nastavlja  Ivan Janjić koji u lov ide isključivo na divlje svinje i to pogonom, a do sada je imao dosta odstrela među kojima su i dva trofeja u bronci. Mnogo iskustava u oblasti kinologije na njega je prenio prijatelj Mato Gušić iz Dragovaca kraj Nove Kapele, koji je član lovačkog društva „Kuna“ u Batrini.

Punu podršku mu daje supruga rodom iz obližnjeg sela Ašikovci, a Ivanov pristup prirodi i lovstvu ona prihvaća tako da će uskoro položiti lovački ispit i uključiti se u rad jednog lovačkog društva u ovom kraju.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot