Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, euharistijskim slavljem i sjećanjem na poginule hrvatske vitezove proslavljen Dan općine Jakšić: „Jako se dobro vidi koliko je toga napravljeno za poboljšanje standarda življenja” /FOTOGALERIJA/

Sv. Barbara Nebeska je zaštitinica općine Jakšić u kojoj je prigodi i ove godine održana Svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je prethodilo prisjećanje na sve poginule hrvatske vitezove u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja. U mjesnij župnoj crkvi služeno je i koncelebrirano misno slavlje koje je predvodio vlč. Ivica Šoh župnik župe sv. Leopolda Mandića u Virovitici.

Uz roditelje poginulih branitelja, predstavnike braniteljskih udruga, brojne uzvanike i goste iz gospodarskog, političkog i javnog života na sjednici su bili i izaslanik predsjednika Sabora RH prof.dr.sc. Željko Glavić, izaslanik predsjednika Vlade RH, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, predsjednica Skupštine Požeško-slavonske županije Josipa Miličević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, gradonačelnici Kutjeva i Lipika, Josip Budimir i Vinko Kasana, zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnice Pakraca Marijan Širac, načelnici općina Brestovac, Čaglin, Kaptol, Velika, Đakovačka Satnica, Brinje, Cernik, Zdravko Mandić, Dalibor Bardač, Mile Pavićić, Vlado Boban, Željko Šimić, Zlatko Fumić i Vitomir Žakić te predstavnici vojske i policije.

Svečanu sjednicu je otvorio zamjenik predsjendika Općinskog vijeća Mario Glavaš pozdravivši načelnika općine Ivicu Kovačevića, njegovog zamjenika Milu Barišića i sve goste i uzvanike te svima zaželio dobrodošlicu.

Općinski načelnik se osvrnuo na do sada odrađene brojne investicije i provede projekte o kojima smo pisali pogledaj ovdje.

U ime gradonačelnika i načelnika općina obratio se Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika koji je pohvalio načelnika Kovačeviće jer je u svojoj općini puno toga napravio.

-Nama kao čelnicima gradova i općina osnovna je misija poboljšati življenje u našim sredinaam. Odradilo se puno toga i privučena su znatna financijska sredstva u općinu Jakšić što se jako dobor vidi. Sve što se radi na području općine daje pozitivnu sliku o tom  jestu. Iznenadilo me da se izgrađuje ali i popunjava industrijska zona koja prima prve stanovnike. Nije lako doći do bespovratnih sredstava i njima graditi i izgrađivati. Za to je potrebno puno muke i truda, a načelnik Kovačević u tome uspjeva – rekao je između ostalog gradonačelnik Vinko Kasana.

Sve nazočne je pozdravio i požeško-slavonski župan koji je rekao kako će uvijek biti uz općinu Jakšić jer se u njoj puno radi te da se zajednički dogovaraju svi projekti, analiziraju i provode i to sve uz pomoć Vlade RH i resornih ministarstva. Župan Tomašević je naglasio i kako se trenutno rade termanla istraživanja i na području općine Jašića te da se uskoro očekuje završetak analize uz nadu da će biti pozitivna.

U ime Zajednice općina RH sve nazočne, kao i domaćina, načelnika Kovačevića i njegovog zamjenika Barišića pozdravio je načelnik općine Brinje Zlatko Fumić, a obratio se i izaslanik predsajednika Vlade RH, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović koji je kako je naglasio kako je gotovo pola svog života proveo u Jakiću u kojem je živio e da se u njega uvijek rado vraća i dolazi.

Dodjelljena su priznanja najzaslužnijima, pojedincima, udrugama i društvima. Ovogodišnji su priznanja primili Davor Karan, za dugogodišnji poticaj razvoju sporta, obitelj Čevapović, za poticaj razvoju kulture i poseban doprinos razvoju gospodarstva, te Mislav Obradović, član mlade kadetske reprezentacije, za postignute rezultate na europskom olimpijskom festivalu mladih u Bakuu ove godine i osvajanje zlatne medalje u rukometu, te Lovačko društvo “Seljak” Jakšić, za dugih 80 godina uspješnog rada na području Općin.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Požega i Pjevčka skupina HKUD-a Slavonija Jakšić.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment