Svečana sjednica uz Dan općine Jakšić te dodjela priznanja kolektivu i pojedincima /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Obilježavajući Dan općine Jakšić održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su bili brojni gosti i uzvanici. Između ostalih bili su uz domaćine, predsjednika Općinskog vijeća, načelnika Ivicu Kovačevića i njegovog zamjenika Milu Barišića, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Hušk, ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, predstavnik Ministarstva branitelja Josip Širić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, predsjednika Gradskog vijeća Požege i ravnatelj požeške bolnice prof.dr.sc. Željko Glavić, zamjenik načelnika općine Kaptol Josip Soudek, zamjenik načelnika općine Velika Ivo Potočanac, predstavnika vojske i policije, ravnatelji županijskih i općinskih ustanova, predstavnici javnih ustanova, gospodarstvenika i poduzetnika, udruga branitelja i dr.

Načelnik općine Ivica Kovačević podnio je izvješće o proteklom razdoblju, projektima i investicijama koje su provedene, provode se i planiraju u skoroj budućnosti. Još samo dva naselja trebaju dobiti vodovod i kanalizaciju, dok su ostala naselja to dobila u proteklom razdoblju. Investira se i u cestogradnju, električnu mrežu, javnu rasvjetu iz sredstava općine i u suradnji s javnim i županijskim ustanovama. Posebno dobro se surađuje i s Hrvatskim vodama na uređenju vodotoka.

– Općina Jakšić danas ima gotovo svu infrastrukturu, novi dječji vrtić koji je pun djece i očekuje skoro proširenje, uređene sve područne škole, a uskoro će biti uređena i matična škola. Danas je općina Jakšić sa svojim naseljima mjesto ugodno za život, a provođenjem niza projekata kojima predstoji realizacija ili se očekuju natječaji za projekte, to stanje će biti daleko bolje – istakao je načelnik Kovačević koji se i požalio da unatoč ovako velikom i brzom razvoju uvijek ima kritičara i onih koji pokušavaju „baciti klipove“ i usporiti taj razvoj, kojima bi odgovarala ona stara, loša situacija. Općina Jakšić je po privlačenju sredstava iz EU fondova i državnih projekata u vrhu općina Hrvatske.

– Čestitam vam 25. rođendan vaše općine kojoj je već 14 godina načelu načelnik Ivica Kovačević, no kad sam čuo izvješća o svemu što se napravilo, kažem Ivice bit ćeš još 14 godina da završiš sve što ste planirali. Jedna ste od općina koja su najuspješnije u privlačenju sredstava europskih fondova, a upravo po energetskoj obnovi zajedno s ovom županijom prvi smo u Hrvatskoj. Bez obzira na one koji negativno prikazuju sve što je učinjeno, jer nemaju drugog posla, dignite glavu gore i nastavite s radom. Vaša općina još uvijek ima povećanje nataliteta, imate više rođenih nego umrlih, i samo nastavite tako. Kroz svoju gospodarsku zonu stvarajte nova radna mjesta i vratite one koji su otišli zbog posla. Stvorite jednake uvjete življenja i slične onima u većim sredinama, jer i vaša djeca i svi vaši stanovnici zavređuju da žive dobro kao i svi ostali. Unatoč svim problemima mi se ne zaustavljamo, osigurajmo onaj san naših branitelja i izgradimo ovu našu predivnu Hrvatsku – rekao je župan Tomašević čestitajući svim stanovnicima njihov Dan općine i blagdan njihove nebeske zaštitnice sv. Barbare.

Pohvale općini Jakšić i načelniku Kovačeviću uputio je pomoćnik ministrice Gabrijele Žalac, iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova mr. sc. Davor Huška.

– Zadnjih 20-tak godina nije se dešavalo ovo što se danas događa i u Jakšiću, ali i ostalim mjestima ove županije. Otvorena su brojna gradilišta, vrve gradilišta strojevima i u pola zime. Nije to samo ovdje u županiji, nego i u cijeloj Hrvatskoj. Svi vaši prijedlozi i projekti se uvažavaju, sufinanciraju kroz programe Vlade RH, danas nas prate ogromna sredstva EU fondova. To se vidi u cijeloj RH, jer nema kraja gdje se ne dešavaju promjene. Samo kroz fiskalnu decentralizaciju došlo je općinama i gradovima preko 1,5 milijardi kuna samo do kraja 10 mjeseca. Zamislite to kroz pet ili deset godina, ili zamislite što smo to izgubili prethodnih godina, što bismo sve imali. Evo samo u ovom malom Jakšiću dešava se čudo, Jakšić je jedan od 10 najaktivnijih općina u RH po povlačenju europskih sredstava, a uz pomoć države, županije i javnih poduzeća kroz sufinanciranje se odlično koriste za razvoj, pripremu novih projekata za povećanje standarda svih stanovnika općine Jakšić – rekao je Huška.

Dirljivim riječima obratio se i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović sin jakšićkog kraja.

Općina Jakšić je na prigodnoj svečanosti uručila priznanja zaslužnim tvrtkama i pojedince. Općinska Priznanja su dobili tvrtka Elpos Jakšić i vlasnik Tomislav Babić, tajnik OŠ Mladost Jakšić Hrvoje Romštajn, OPG Dario i vlasnik Milan Majetić te Antun Pažin dugogodišnji sportski radnik za razvoj sporta u općini Jakšić.

Foto: D. Mirković [FAG id=249669]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot