Sve veći broj vlasnika pasa i mačaka s područja grada Požege koristi sufinanciranje sterilizacije i kastracije te mikročipiranje pasa: Poziv i drugima da iskoriste tu mogućnost!

Autor: DK

Prema prvim informacijama koju smo dobili iz Veterinarske stanica Požega građani s područja grada, vlasnici kućnih ljubimaca, od prvog dana u mjesecu srpnju prihvatili su inicijativu za sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka te označavanje pasa mikročipom. Podsjetimo grad Požega donio je Odluku o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanje pasa mikročipom u 2019. godini.

Tu aktivnost grad Požega provodit će u suradnji s Veterinarskom stanicom Požega, a odluka je stupila na snagu s 1.srpnja 2019. godine. Odluku o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom, koja predstavlja veliki korak ka visokom civilizacijskom dosegu u postupanju prema životinjama.

U proračunu grada Požege osigurano je 70 tisuća kuna kojim se iznosom, kako je to rekao gradonačelnik Požege Darko Puljašić prema kućnim ljubimcima, koji su dio obitelji, želi držati civilizacijska razina i da je najmanje što se može učiniti, a to je osigurati kvalitetan i primjeren život kućnim ljubimcima.

-U suradnji sa strukom prihvatili smo zahtjevan, ali sigurno jedini način na koji se problem neželjenih pasa i mačaka može rješavati, a to je sufinanciranjem kastracije. Uz Grad i Veterinarska stanica izašla je u susret korisnicima svojih usluga i doista smo spustili cijene ne samo kastracije i sterilizacije već i čipiranja. Svatko je odgovoran za svog kućnog ljubimca, ne samo dok mu je to lijepo i zgodno već i onda kada treba ispuniti svoje zakonske obveze. Mikročipiranje je jedna od njih. Kao odgovorna jedinica lokalne samouprave, Grad Požega prvi na području Požeško-slavonske županije poduzima ovu mjeru, osigurali smo sredstva za koja se nadamo da će biti dostatna, no bude li potrebe za još novca, osigurat ćemo i to – rekao je gradonačelnik Puljašić pozivajući građanima provjere čipiranja.

-Imamo želje i volje smanjiti broj neželjenih i napuštenih kućnih ljubimaca jer oni nisu zato krivi – krivi su njihovi vlasnici, a mi kao društvo moramo nastupiti, savjesno, sućutno i odgovorno kako to oni i zaslužuju. Veterinarska stanica Požega naš je stručni partner, a kadrovski i tehnički je opremljena da posao odradi na visokom nivou i na zadovoljstvo sugrađana – dodao je gradonačelnik Puljašić.

Grad Požega u 2019. godini sufinancira sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka i označavanje pasa mikročipom na području grada Požege, u sljedećim iznosima:

  1. Sterilizacija ženke psa – do 10 kg ………………… 175,00 kuna
  2. Sterilizacije ženke psa – od 10 do 20 kg ……………….. 217,00 kuna
  3. Sterilizacije ženke psa - od 20 do 40 kg ……………….. 250,00 kuna
  4. Sterilizacije ženke psa – 40 kg i više ……………….. 275,00 kuna
  5. Kastracija muškog psa ……………….. 125,00 kuna
  6. Sterilizacija mačke ………. 125,00 kuna
  7. Kastracija mačka ………. 100,00 kuna
    8.Označavanje mikročipom ………. 45,00 kuna

Komentiraj: