Sve je spremno – požeški ugostitelji otvaraju vrata svojih lokala ovog ponedjeljka: “Prilagodili smo sve novom načinu rada očekujući odobrenje za rad na većim vanjskim površinama!” /FOTO/

Autor: DK

Nakon više od 50 dana zastoja od ponedjeljka 11. svibnja počet će s radom ugostiteljski objekti, vjerojatno svi, jer je donijeta olabavljena odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite, po kojoj mogu raditi i oni koji nemaju terase tj. otvoreni dio objekta. Dakako, oni su se dužni pridržavati propisanih mjera  za koje se već danima pripremaju. Ovu stanku dio ugostitelja iskoristio je za preuređenje prostora, obnovu fasada i interijera, ličenje zidova i slično. Poslu su uz vlasnike lokala prionuli i konobari koji jedva čekaju da se vrate na svoja radna mjesta. Svi su, s kojima smo razgovarali uglavnom zadovoljni donesenim rješenjima jer će moći raditi, a o rezultatima poslovanja, kako kažu, prerano je za sada govoriti.

Zatekli smo u “tihom obilasku” nekih ugostiteljskih objekata ili svojevrsnoj „inspekciji“ požeškog gradonačelnika Darka Puljašića koji se, kako doznajemo zanimao je li sve spremno i što može učiniti kako bi svi bili zadovoljni.

Kako smo neslužbeno saznali najavljeno je da će grad Požega poput niz hrvatskih gradova odobriti ugostiteljima proširenje prostora za terase, kako bi postigli financijsku opravdanost svoga rada, a nije poznato hoće li oni dodatni prostor za terase trebati plaćati. Inače u brojnim gradovima omogućeno je besplatno proširenje terasa zbog sadašnjih teškoća i uvjeta poslovanja.

Neki konobari su se vratili čak iz inozemstva iz kojeg razloga požeški ugostitelji novim početkom rada svojih lokala ne bi trebali imati problema sa radnom snagom. Dio ljudi je trebao ići na morsku sezonu, no to je sada neizvjesno, tako da i nadalje opstaju i ostaju na dosadašnjim radnim mjestima.

Foto: D. Krstanović

Komentiraj: