Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
ZLATNE GRIVE ZLATNE DOLINE

Svatovska zaprega Jakšićana Marija Kube proglašena najljepšom, a slijede one Damira Pandžića i Zdravka Bićanića

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: J.T.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Svatovska zaprega Jakšićana Marija Kube proglašena najljepšom, a slijede one Damira Pandžića i Zdravka Bićanića Požega.eu | Svatovska zaprega Jakšićana Marija Kube proglašena najljepšom, a slijede one Damira Pandžića i Zdravka Bićanića

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: J.T.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Konjogojska udruga Vallis Aurea iz Požege na terenu uz igralište NK Croatia u Mihaljevcima organizirala je manifestaciju Zlatne grive Zlatne doline u sklopu koje se održane 16. Izložba konja i 20. Revijalna utakmica u vožnji zaprega.
Sudionike i posjetitelje pozdravili su predsjednik Udruge Vallis Aurea Damir Pavković i Slaven Kolarić iz Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka.

-Konjogojstvo čuva našu tradiciju i kulturu što je izuzetno značajno za naš identitet i tradicionalnu baštinu – istakao je dr.sc. Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika Požege koji je otvorio priredbu.
Na izložbi se predstavilo više od 40 grla hladnokrvnjaka ponajviše s područja Slavonije, ali i udaljenijih mjesta kao što su Vrbovec i moslavački kraj. Oni su po kolekcijama zajedno sa vlasnicima prošli ispred gledateljstva koje je moglo vidjeti tri omice, osam kobila, zatim tri kobile sa ždrebadi, te sedam mladih i tri stara pastuha. Po tim kategorijama proglašeni su najbolji, a po tri su primili pehare, priznanja i nagrade organizatora.


Mario Kuba iz Jakšića ima najljepšu svatovsku zapregu, a slijede zaprege Damir Pandžića iz Donjih Emovaca i Zdravka Bićanića iz Emovačkog Luga.
U kategoriji omica pobjednica je u vlasništvu Nenada Oreškovića iz Mihaljevaca, drugoj je vlasnik Damir Pavković iz Trenkova, a trećoj Zdravko Tijan iz Velike.
Nakon službenog dijela tijekom druženja sudionika i gostiju nastupio je glazbeni sastav Dragana Kapčevića poznatog sudionika Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.