Svaka humana akcija nađe put do srca svih dobrih ljudi

Autor: D.K.

ČAGLIN – Bivša učenica čaglinske Osnovne škole Snježana Bošković i majka trojice sinova koji su također pohađali tu školu napravila je hvalevrijednu izuzetnu gestu. Pročitavši na jednom web portalu kako “njena” škola prikuplja plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske gospođa Snježana se aktivno uključila u tu plemenitu akciju. Nazvala je, kontaktirala školu i iskazala svoju namjeru jer ju ipak vežu lijepe uspomene, kao i njenu obitelj, za školu  kojoj je stekla prva znanja kao i njeni sinovi.

Gospođa Snježana je vlasnica Obiteljskog doma za osobe s intelektualnim teškoćama koji se nalazi u Sapni. Ona je potakla korisnike doma da plastične čepove ne bacaju u smeće. Tako je postavila na nekoliko mjesta kantice u koje se plastični čepovi mogu odlagati. Prema njenim riječima njenu uputu su pzbiljno shvatili i prihvatili dati svoj doprinos toj plemenitoj akciji.

Ne baš male i zanemarive količine gospođa Snježana je dovezla u čaglinsku školu sa sinom Davorinom te je, kako nam je rekla pedagoginja u Osnovnoj školi Čaglin, Ljiljana Đurđević, obećala kako ne misle na tome stati.

-I ovaj primjer dokazuje kako svaka humana akcija nađe put do srca svih dobrih ljudi koji nesebično pomažu potrebitima. Često se iznenadimo koliko malo treba da se usreće i oni koji daju i oni koji primaju. Zahvaljujemo se učenicima, roditeljima kao i ostalima koji su saznavši za našu akciju donosili plastične čepove -rekla je prof. Ljiljana Đurđević.

Više iz kategorije