Suze radosnice nekadašnjih jakšćikih osnovaca okupljenih u svojoj školi nakon punih 36 godina! /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Dirljiv je i na trenutke izuzetno radostan bio susret 30 nekadašnjih učenika osnovne škole Mladost u Jakšiću, rođenih 1969. godine, koji su se prvi puta okupili nakon 1984. godine kada su tu završili školovanje i krenuli dalje svatko svojim putem.

Danas su rasuti svuda jer je vrijeme učinilo svoje, no mnogi od njih stigli su na ovaj susret prevalivši i više od 300 kilometara kao napr. iz Nedelišća u Međimurju, Laćarka kraj Sremske Mitrovice, Zagreba i drugih mjesta. Iz te generacije koja je u dva razreda imala 56 učenika jedan je sudac i jedan bilježnik u Zagrebu, zatim inženjer graditeljstva u Požegi, a mnogi od njih su završili škole za razna zanimanja, te imaju porodice, djecu, pa i unučad kao napr. Kata Stipić iz Tekića  udana Vuković u Seoce stekavši osmero djece i jedno unuče!

-Sretna sam što su se odazvali mome pozivu da se okupimo nakon tolikih godina, a prisjetili smo se Vinka Pečura koji je poginuo u domovinskom ratu, te jedne kolegice koja je umrla – kazala nam je pozdravljajući svoje školske kolegice i kolege Jasna Vinčazović(djevojački Kovačić) iz Rajsavca, koja živi u Požegi.

Razrednik jednom razredu bio je pokojni Zvonko Katić, a drugome Drago Kifer.

-Bila su to dobra, vrijedna i ozbiljna djeca sa prosjekom ocjena oko četvorke, išlo se u to vrijeme dosta na društveno-koristan rad pa su brali kukuruz i grožđe, radili na pošumljavanju, uređivali mjesto i okoliš škole, a borovi oko školske zgrade su njihovo djelo – kazao je o tom naraštaju razrednik Kifer i dodao da su zajedno boravili u prirodi, logorovali u Puntiželi kraj Pule, te da su odnosi među njima bili vrlo bliski, a poštivali su starije i uvijek ih pozdravljali!

-Sretna sam, ugodno se osjećam jer smo proveli sretno djetinjstvo- kazala je Snježana Buzadžić udana Stepanović koja živi u Laćarku(Srbija). Kolega Zoran Bogdanović ovdje je češće dolazio jer ima rodbinu, a živi u Međimurju.

-Pojedine nisam vidio od završetka osnovne škole,  prepoznao sam ih po licu ili očima, a neobično je što se ranije nismo našli – kaže Bogdanović.

Okupivši se u jedenoj učionici svi su se predstavili i rekli poneku riječ o svome životnom putu, a organizatorica susreta Jasna Vinčazović donijela je slike iz školskih dana koje su svi razgledali, te pokušali odgonetnuti i prepoznati tko je sve od njih na njima.

Sudionici okupljanja druženje su završili u požeškom restoranu Stari grad gdje ih je zabavljala glazbena skupina Darka Lovrekovića.

Foto: D. Krstanović [FAG id=271473]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek