Susreti Brestovaca 21. kolovoza u garešničkom kraju

Autor: Jelenko Topić

Nakon prošlogodišnjeg odgađanja zbog pandemije korona virusa ove godine će se održati i to jubilarni 20. Susreti Brestovaca iz svih krajeva naše zemlje. Domaćin će im 21. kolovoza biti isto mjesto koje je to trebalo protekle godine tj. Garešnički Brestovac.

-Po tradiciji imamo sve materijale tj. skripte za uputama i propozicijama za pojedina natjecanja koja će se održati –rekao nam je Ivan Đurčević, predsjednik Mjesnog odbora Brestovac(požeški). Kao i ranijih godina potporu odlasku na ovu manifestaciju dat će općina Brestovac, koja od samih početaka redovito prati sudjelovanje svojih mještana na susretima.

Kaže da je zbog postojećih epidemioloških mjera ograničen broj sudionika iz svakog Brestovca na maksimalno 50 osoba čega će se pridržavati.

Svakog ljeta već 19 godina održavani su susreti naselja u našoj zemlji koji nose ime Brestovac. Riječ je o Orehovičkom Brestovcu u Zagorju, Garešničkom Brestovcu, zatim Daruvarskom Brestovcu i Požeškom Brestovcu.

Mjesni odbor općinskog središta Brestovac bio je do sada četiri puta domaćin Susreta Brestovaca, a utemeljitelj ovih susreta je pokojni Jozo Marinović iz Požeškog Brestovca, tadašnji predsjednik Mjesnog odbora.

Ukupni pobjednik sportskih natjecanja na posljednjim susretima 2019. godine bio je Požeški Brestovac s 490 bodova, drugi su domaćini Orehovečki Brestovac također s 490 bodova, ali s jednom pobjedom manje u disciplinama, treći je Garešnički Brestovac s 370 bodova, te četvrti Daruvarski Brestovac s 330 bodova.

Požeški Brestovac je tada sudjelovao sa oko 60 osoba, a bio je prvi u potezanju užeta za muške i ženske, ribolovu, stolnom tenisu, šahu, vatrogasnoj vježbi, zatim drugi u streljaštvu, badmintonu žene i belotu (muški), nadalje treći su bili u belotu(žene), te četvrti u nogometu i pikadu(žene).

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek