Susret nezaposlenih i poslodavaca na jednom mjestu (foto)

Autor: D.K.

DSC_0624POŽEGA – U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Požega osmi put zaredom, održan je Sajam poslova koji ima za cilj neposredni kontakt poslodavaca i potencijalnih zaposlenika ali i poticanje nezaposlenih osoba u aktivnom traženju posla.

Među visokim uzvanicima uz domaćina sajma, predstojnicu Zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Požega, Mariju Užar bili su požeško-slavonski župan Alojz Tomaševi, zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Srećko Vuković te ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, koji je sajam i otvorio.

-Ovaj osmi Sajam po redu u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Požega pod pokroviteljstvom je Požeško-slavonske županije i grada Požege. Svrha Sajma poslova je poticanje izravnog kontakta između potencijalnih radnika i poslodavaca, informacije o cjeloživotnom učenju i obrazovanju. Prilika je svim nezaposlenima direktno se predstaviti poslodavcu, dobiti informacije od poslodavaca o nekim sadašnjim i budućim potrebama za radnicima te usporediti i uskladiti svoje kompetencije sa potrebama tržišta rada. Za poslodavce je svakako prilika da prikupe potrebne životopise i naravno nađu potencijalne radnike, da se predstave drugim tvrtkama u okruženju kao i da nađu potporu u našim institucijama – istakla je predstojnica Zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Požega, Mariju Užar.

Na sajmu se okupilo 30-ak poslodavaca, obrazovnih institucija i onih koji razvijaju gospodarstvo, a odaziv je bio dosta velik.

-Nadam se da će poslodavci među ovim dobrim ljudima naći dobre radnike. Za vas koji tražite posao također se nadam da ćete na jednostavan i dobar način pronaći svoje buduće zanimanje. Grad Požega ima dobru suradnju sa Zavodom za zapošljavanje kroz koju suradnju zajednički pokušavamo ostvariti što veće zapošljavanje na lokalnom području – rekao je Darko Puljašić zamjenik gradonačelnika Požege.

Krajem rujna 2015. godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega registrirano je 4.855 nezaposlenih osoba. U odnosu na prethodni mjesec, nezaposlenih je više za 2,9% ili 136 osoba, a na međugodišnjoj razini (rujan 2015./rujan 2014.), nezaposlenih je manje za 10,4% ili 564 osobe.

-Siguran sam da ćemo i danas u dobroj suradnji i razgovoru s gospodarstvenicima, te školskom politikom i učenicima, dati baš one odgovore kojim smjerom trebamo ići i potaknuti proizvođače, biti poveznica jedni drugima i dati odgovore, jer mi nemamo rezervne domovine, nego jednu jedinu, ovu našu predivnu domovinu – rekao je župan Tomašević.

Sajam poslova otvorio je ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, koji je naglasio kako mu je želja da se ostvari cilj za one koji traže posao ali i da poslodavci nađu dobre radnike.

– Na svim sajmovima do sada vidimo povećani broj poslodavaca koji nude poslove, posebno iz realnog sektora, što je dokaz da u Hrvatskoj stvari kreću na bolje i da se stvari pokreću, da se otvaraju radna mjesta, i da će i ova županija  krenuti putem onih županija koje su već otvorile dosta radnih mjesta. Siguran sam da će i ova županija dostići broj zaposlenih kao kada je ovdje bila jaka industrija i kad se ovdje zapošljavalo puno više nego proteklih godina – rekao je ministar Mirando Mrsić.

no images were found

Više iz kategorije