Susret nezaposlenih i poslodavaca na jednom mjestu (foto)

Autor: D.K.

DSC_0624POŽEGA – U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Požega osmi put zaredom, održan je Sajam poslova koji ima za cilj neposredni kontakt poslodavaca i potencijalnih zaposlenika ali i poticanje nezaposlenih osoba u aktivnom traženju posla.

Među visokim uzvanicima uz domaćina sajma, predstojnicu Zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Požega, Mariju Užar bili su požeško-slavonski župan Alojz Tomaševi, zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Srećko Vuković te ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, koji je sajam i otvorio.

-Ovaj osmi Sajam po redu u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Požega pod pokroviteljstvom je Požeško-slavonske županije i grada Požege. Svrha Sajma poslova je poticanje izravnog kontakta između potencijalnih radnika i poslodavaca, informacije o cjeloživotnom učenju i obrazovanju. Prilika je svim nezaposlenima direktno se predstaviti poslodavcu, dobiti informacije od poslodavaca o nekim sadašnjim i budućim potrebama za radnicima te usporediti i uskladiti svoje kompetencije sa potrebama tržišta rada. Za poslodavce je svakako prilika da prikupe potrebne životopise i naravno nađu potencijalne radnike, da se predstave drugim tvrtkama u okruženju kao i da nađu potporu u našim institucijama – istakla je predstojnica Zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Požega, Mariju Užar.

Na sajmu se okupilo 30-ak poslodavaca, obrazovnih institucija i onih koji razvijaju gospodarstvo, a odaziv je bio dosta velik.

-Nadam se da će poslodavci među ovim dobrim ljudima naći dobre radnike. Za vas koji tražite posao također se nadam da ćete na jednostavan i dobar način pronaći svoje buduće zanimanje. Grad Požega ima dobru suradnju sa Zavodom za zapošljavanje kroz koju suradnju zajednički pokušavamo ostvariti što veće zapošljavanje na lokalnom području – rekao je Darko Puljašić zamjenik gradonačelnika Požege.

Krajem rujna 2015. godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega registrirano je 4.855 nezaposlenih osoba. U odnosu na prethodni mjesec, nezaposlenih je više za 2,9% ili 136 osoba, a na međugodišnjoj razini (rujan 2015./rujan 2014.), nezaposlenih je manje za 10,4% ili 564 osobe.

-Siguran sam da ćemo i danas u dobroj suradnji i razgovoru s gospodarstvenicima, te školskom politikom i učenicima, dati baš one odgovore kojim smjerom trebamo ići i potaknuti proizvođače, biti poveznica jedni drugima i dati odgovore, jer mi nemamo rezervne domovine, nego jednu jedinu, ovu našu predivnu domovinu – rekao je župan Tomašević.

Sajam poslova otvorio je ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, koji je naglasio kako mu je želja da se ostvari cilj za one koji traže posao ali i da poslodavci nađu dobre radnike.

– Na svim sajmovima do sada vidimo povećani broj poslodavaca koji nude poslove, posebno iz realnog sektora, što je dokaz da u Hrvatskoj stvari kreću na bolje i da se stvari pokreću, da se otvaraju radna mjesta, i da će i ova županija  krenuti putem onih županija koje su već otvorile dosta radnih mjesta. Siguran sam da će i ova županija dostići broj zaposlenih kao kada je ovdje bila jaka industrija i kad se ovdje zapošljavalo puno više nego proteklih godina – rekao je ministar Mirando Mrsić.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot