Susret na privremenom radu okrunili brakom koji traje pola stoljeća /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Mnogo razloga za slavlje imali su ovih dana supružnici Smolić iz Požege jer su navršili pola stoljeća zajedničkog života. Zlatni pir proslavili su zajedno sa tridesetak potomaka, rođaka i prijatelja. Vjenčali su se 27. studenog 1971. godine u vojvođanskom gradiću Apatinu gdje su tada živjeli mladenkini roditelji. Na proslavi bračnog jubileja bio je i Požežanin Božidar Šperanda koji je jedini bio i na njihovoj svadbi.

Karlo Smolić76), rođen je u Orubici kod Nove Gradiške, a supruga Marija(75) rođena Mađar je porijeklom iz Kreštalovca pokraj Daruvara. Bili su gastarbajteri tj. privremeno radili u Njemačkoj, te se susreli tijekom jednog druženja, zaljubili i ubrzo vjenčali.

Radni vijek pored onog dijela vani Karlo je proveo u požeškim tvrtkama Plamen, Stan i Unius. Stekli su dvoje djece Jasminu udanu Prpić, te sina Marka, koji je naslijedio oca i radi u Uniusu. Tu je i troje unučadi Tijana, Kristijan i Jan, koji su tijekom mirovine često kod bake i djeda, a Karlo se za vlastite potrebe bavi vinogradarstvom jer ima pola katastarskog jutra vinograda iznad Završja sa 1200 čokota tako da je i član požeške Udruge vinogradara Stjepan Koydl.

-Hvala svima na odazivu i darovima, a posebno supruzi na lijepo provedenim godinama zajedničkog života – kazao je uzbuđeno Karlo svojim gostima na zlatnom piru.

Godine su prošle i sada uživaju u vlastitoj kući, djeca su se dobro snašla u životu, te ih još ljubav prema najbližima pa je često je na okupu cijela obitelj.

-Kao i svakome u životu bilo je teških dana, ali ja sam uvijek gledala s optimizmom naprijed – rekla nam je Slavljenica Marija.

Druženje uz bračni jubilej trajalo je do kasnih večernjih sati, a zapjevao je i svirao Mladen Pečić zabavljajući uzvanike veselim pjesmama sa prizvukom nostalgije kako i priliči ljudima u poznim godinama života.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek