Susret ministra financija Zdravka Marića sa gradonačelnicima, načelnicima općina i požeškim gospodarstvenicima

Autor: S.P.

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević bio je domaćin ministru financija u tehničkoj Vladi Zdravku Mariću kojom prigodom  su se susreli u Županijskoj vijećnici sa gradonačelnicima i načelnicima općina i gospodarstvenicima Požeško – slavonske županije.

Susret s gospodarstvenicima bio je prilika za raspravu o gospodarskim temama kako bi se uočili načini rješavanja određenih problema, te otklanjanja raznih barijera koje još uvijek koče snažniji gospodarski rast.

-Zalažemo se za cjelovitu i sveobuhvatnu poreznu reformu.Mislim da smo to u programu adekvatno predložili i to je jedna od stvari o kojima ćemo i danas razgovarati. Uz poreznu reformu, siguran sam da naše gospodarstvenike zanima i dio koji se tiče ostalih nameta, prije svega parafiskalnih, ali  ne samo taj financijski, fiskalni dio, već i razna područja koja olakšavaju način poslovanja gdje mislim da država treba napraviti značajan iskorak – rekao je ministar Mamić naglasivši kako još uvijek postoji niz raznih barijera koje otežavaju dobivanje dozvola, financiranje i općenito gospodarsku aktivnost.

-To je nešto što država u kratkom roku može i mora napraviti. Zalažemo se za cjelovitu sveobuhvatnu poreznu reformu koja ne uzima samo sustav PDV-a već sve ostale porezne oblike, a za naše poljoprivredne proizvođače, srednje i male poduzetnike i obrtnike sigurno je jedna od najjačih mjera i poruka snižavanje opće stope poreza na dobit – dodao je ministar Marić te naglasio kako su očekivanja za ovu godinu sigurno porasla što je vidljivo u zadnjim pokazateljima koji su objavljeni.

-Proračun smo za ovu godinu temeljili na pretpostavci rasta od 2 posto, međutim, prvih šest mjeseci imamo rast od 2,8 posto tako da u toj zoni od oko 2,5 posto očekujemo rast za cijelu godinu. To je dobar pokazatelj, ohrabrujući, poglavito nakon šest godina recesije i kontinuiranog pada gospodarske aktivnosti, ali Hrvatska treba i mora  više i jače do toga jer još uvijek nismo dosegnuli razine gospodarskog rasta koji će nuditi i davati održive stope zaposlenosti, odnosno koji će stvarati nova radna mjesta, a to je ono što svi hoćemo i želimo zaključio je ministar Zdravko Marić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: