Suradnja Veleučilišta u Požegi sa vinarima udruge „Stjepan Koydl“ nastavljena edukacijom i kušanjem mladih vina /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Edukativno kušanje mladih vina berbe 2019. godine sa požeškog vinogorja upriličeno je u požeškom Veleučilištu i to u sklopu redovne suradnje te ustanove sa Udrugom vinogradara, vinara i voćara „Stjepan Koydl“ iz Požege.

Mr. sc. Stanko Zrinšćak, profesor na Veleučilištu bio je voditelj edukacije, a tu su još sa stručne strane sudjelovali mr. sc. Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela i ing. Ivan Malčić, voditelj Nastavne baze ove visokoškolske ustanove.

-Deset požeških vinara donijelo je uzorke petnaest proizvedenih vina, a tu je i nekoliko vina proizvedenih na Veleučilištu, sve iz uroda prošlogodišnje berbe grožđa, čime nastavljamo dugogodišnju suradnju sa Veleučilištem gdje je dio naših članova ranije prošlo edukaciju za vinare i podrumare – kazao nam je Zlatko Vuković, predsjednik Udruge „Stjepan Koydl“. Ovom okupljanju nazočili su vinari koji su sa velikim zanimanjem pratili riječ stručnjaka.

-Cilj nam je edukacija u proizvodnji vina i tehnici kušanja vinske kapljice, a koncentrirani smo na bijela vina, posebice graševine koje su najviše zastupljene u ovom kraju i najzanimljivije za proizvodnju – kazao je mr. sc. Stanko Zrinšćak.

Foto: D. Mirković [FAG id=271337]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek