Suradnja umirovljenika za iduće izbore – put do jačeg utjecaja

Autor: Jelenko Topić

Gradski odbor Hrvatske stranke umirovljenika Kutjeva na radnom je sastanku raspravljao o aktualnoj situaciji u našem društvu, te predstojećoj sjednici Gradskog vijeća Kutjeva.

Bilo je riječi i o nacrtu prijedloga statuta te stranke pri čemu su dane sugestije vezano uz izbor članova radnih tijela Hrvatske stranke umirovljenika na nacionalnoj razini, a raspravljano je i o financiranju stranke s posebnim naglaskom na županijske, gradske i općinske organizacije HSU-a.

U središtu rasprave bio je prijedlog interventnih mjera za ublažavanje negativnog utjecaja inflacije i rasta cijena na standard i položaj umirovljeničke populacije.

-Predloženo je više olakšavajućih mjera, a sve idu u cilju oslobađanja dijela obaveza ili njihovih smanjivanja za umirovljenike – istakao je predsjednik Gradskog HSU Kutjeva Ante Pavković, te dodao da će stranka prijedloge uputiti Vladi RH s ciljem primjene od početka slijedeće godine.

Ponovno je rečeno da je potrebno uspostaviti bolju suradnju sa Maticom umirovljenika, koja ima podružnice u općinama, gradovima i županijama, kako bi se moglo ostvariti  značajnije sudjelovanje na idućim parlamentarnim izborima čime bi se ojačao utjecaj ove populacije u Hrvatskom saboru.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek