SURADNJA S DRUGIMA: Susjedi Slovenci zatražili od Požega portala fotografije i podatke o prometnoj nesreći

Autor: DK

POŽEGA/LJUBLJANA – Poštovani, pišem vam iz slovenačke medijske kuće Delo – Slovenske novice. Napravili smo kratku vjest o tome kako je kamion sletio s ceste. Dali je moguće objaviti jednu vašu fotografiju na našem portalu, naravno sa vašim podpisom? Molim vas da nam vaš odgovor javite što pre. Srdačan pozdrav, Nina Čakarić.

Dopis ovog sadržaja stigao nam je e-mailom od novinara kolega iz susjedne nam i prijateljske Slovenije. U njemu istina ima gramatičkih grešaka što je i logično jer oni ne znaju dovoljno hrvatski jezik, no mi im to ne zamjeramo jer to u ovakvoj komunikaciji nije osobito bitno.

Rijetko je da se hvalimo brojnim suradnjama s kolegama novinarima i redakcijama na nacionalnoj razini. Ovoga puta smo odlučili našu skromnost podijeliti s našim čitateljima kojima dugujemo zahvalu na suranji i potpori u našem radu, svim kritikama i pohvalama, prijedlozima i sugestijama čime možemo postati još bolji.

Počašćeni smo posebno upitom slovenskih kolega nakon što su brojni domaći portali na nacionalnoj razini i drugi elektronski mediji preuzeli tekst i slike o ovoj nesvakidanjoj prometnoj nesreći koja se jučer dogodila u Dervišagi, o čemu smo pisali.

Kolegama iz Slovenije smo naravno izašli u susret kao i svima drugima koji se kulturno jave i žele uspostaviti obostrano korektnu suradnju premda mi kao portal iz male sredine rijetko trebamo bilo koji vid pomoći iz velikih redakcija.

Zbog ekonomskog stanja u društvu i nemogućnosti da mediji na državnoj razini imaju svoje ljude tj. novinare dopisnike i fotoreportere na terenu oni su prisiljeni snalaziti se na ovaj način u cilju što boljeg informiranja svojih čitatelja.

Upravo stoga mi smo otvoreni za takvu suradnju bez zadrške jer nam je dovoljno da oni uz taj tekst i fotografiju navedu naziv našeg portala od kojega su to koristili.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »