Supruge slavile svoj dan dok su muževi kod kuće čuvali djecu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Jelenko Topić

GOLO BRDO/ČEŠLJAKOVCI – Tradicija duga dvadesetak godina da se žene sela Golo Brdo, te njihove rođače i prijateljice okupljaju i slave 8. ožujak Međunarodni dan žena nastavljena je i ove godine. Zbog preuređenja društvenog d oma u njihovom selu ta prireba je održana u seoskom domu u susjednim Češljakovcima gdje ih se okupilo više od stotinu. Dok one slave Dan žena muževi su im kod kuće sa djecom, tako da je ovo jedinstvena ženska fešta.

-Uz nas sve više nam iz godine u godinu dolaze organizirane skupine žena iz Požege i  Stare Lipe, te tvrtke  Color, kao i iz drugih sredina tako da u svojim grupama slave ovaj dan- kaže Višnja Antolović, koja je ove godine bila nositeljica organizacije proslave Dana žena.

Tom prigodom poslužena im je večera, te desert, a dobra atmosfera i veseli ugođaj potrajali su do kasnih noćnih sati. Za to su se potrudili članovi glazbenog dua Dubravko i Denis koji su ih dobro zabavljali, te izmamili na dugotrajni ples.

Sudionice proslave posebno su darivane buketićima ruža koje je izradila Ivanka Valter iz Golog Brda, a na rastanku uz zajedničko fotografiranje, koje je obavio Antun Gašparac Tona, poželjele su da se ponovo okupe u ovakvoj prigodi dogodine za taj praznik.

/Foto: Antun Gašparac/

Više iz kategorije