Supernova u Požegi: Ispunjeni svi preduvjeti, u travnju kreće izgradnja

Autor: D.K.

Gotovo je izvjesno da će uskoro projekt izgradnje novog trgovačkog centra Supernova u Požegi ugledati svjetlo dana. Ishodovana je sva potrebna dokumentacija, i ono što je najbitnije, stvoreni su ključni preduvjeti za početak izgradnje i realizaciju višemilijunskog projekta.
Kao i u svakom poslu tako i u ovom slučaju pojavili su se određeni problemi. Iz pouzdanih izvora doznajemo da je sve ono što je stvaralo prepreke u donošenju odluke o početku izgradnje riješeno jer ipak “stranac investitor” se ne upušta naslijepo u milijunske poteze koji u konačnici ne bi imali svoju opravdanost.
Supernova je uložila u Hrvatsku, unatrag nekoliko godina, gotovo četiri milijarde kuna što potvrđuje da je riječ o ozbiljnom investitoru.
Iz pouzdanih izvora, bliskih Upravi Supernove, doznajemo da će između ostalih trgovina koje će biti u sklopu trgovačkog centra svoje mjesto zauzeti jedan trgovački lanac koji je ključan za početak izgradnje. Radi se o trgovačkom lancu koji još uvijek nije prisutan u Hrvatskoj a imat će široku lepezu prehrambenih i neprehrambenih proizvoda te prostorno imati najveću zastupljenost u trgovačkom centru.
Prema nekim najavama, u narednih mjesec do dva dana mogli bi se vidjeti prvi radni strojevi u zapadnom dijelu Požege na novom gradilištu.
Trgovački centar će se prostirati na 20 tisuća četvornih metara, pružit će nove sadržaje s niz mogućnosti svim žiteljima ne samo u Požeškoj kotlini već i šire.
Lokacija za izgradnju navedeno trgovačkog centra određena je još 2009. godine.
Tek je u veljači 2017. godine “najozbiljniju” najavu početka realizacije izgradnje novog trgovačkog centra “Supernova” u Požegi najavio, i svojim dolaskom potvrdio kod tadašnjeg gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića, izvršni direktor međunarodne grupacije Supernova Paul Merdzo. Tada je između ostalog rekao da će se prilikom gradnje samog centra pružiti prilika svim domaćim, malim i velikim ponuditeljima da sudjeluju u izvođenju radova kao i na poslovima opremanja.
Nama ništa drugo ne preostaje nego pratiti ono što će se dešavati u narednom periodu i nadati se da do kraja ove godine više nećemo morati u kupovinu odlaziti u druge gradove te da će se, što je najvažnije, otvaranjem trgovačkog centra otvoriti i nova radna mjesta za naše sugrađane.

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek