Sumnjivci u bijelom kombiju krstare oko požeških škola, jesu li opasnih namjera!?

Autor: D.K.

POŽEGA – Imali smo priliku pročitati na društvenim mrežama kako je prošlog tjedna jedna majka bila u situaciji da su joj dvojica nepoznatih muškaraca htjeli oteti dijete. Nije to bezazlena situacija, i trebala bi barem iz preventivnih razloga biti zabrinjavajuća iz kojeg razloga pozivamo naše čitatelje i sve građane na povećani oprez.

Naime, dobili smo informaciju kako su dvojica muškaraca prošlog tjedna, koji su izišli iz bijelog kombija nepoznatih stranih registarskih oznaka, pratili dijete koje je iz škole krenulo kući. Dijete je primjetilo da ga prate dva nepoznata muškarca. Na svu sreću dijete je uspjelo ući u svoju zgradu tako da je gotovo pobjeglo od njih. Kad je ušao u stan sakrio se pod stol nazvao je plačući majku navodeći da su ga dvojica muškaraca u bijelom kombiju pratili i krenuli za njim.

Možda majka tog djeteta nije bila svjesna te situacije sve dok joj jedan prijatelj nije prepričao gotovo sličnu situaciju. Njen joj je prijatelj rekao kako je primjetio sličan po opisu stariji bijeli kombi, danas, 13.veljače, između 15 i 16 sati na parkiralištu kod Katoličke škole. Bilo mu je sve to malo sumnjivo pa je onako zainteresirano bolje pogledao o kojem se kombiju radi i tko je u njemu. Doista, kako prepričava radilo se o nekakvom starijem bijelom kombiju veće izvedbe, bez prozora u zadnjem dijelu, stranih registarskih oznaka, mađarskih ili nekih drugih. U njemu su se nalazila dva muškarca starosne dobi 40-50 godina od kojih je jedan imao brkove. Kako nam prepričava kombi je stajao na cesti uz novo parkiralište, koji je bio upaljen, radio mu je motor. Kada su primjetili da ih se pogledava odvezli su se preko novog trga pokraj Porina i otišli u nepoznatom pravcu.

Sve je to malo sumnjivo iz kojeg razloga pozivamo djecu i roditelje na povećani oprez te da ako nešto sumnjivo primjete neka jave policiji kojoj je kako doznajemo taj slučaj prijavljen.

Cijeli nam je slučaj prepričao naš čitatelj koji je kako naglašava postupio prema svojoj savjesti i građanskoj dužnosti jer i sam ima dvoje male djece.

-Ne daj Bože da se nekom dogodi najgore, ja barem imam čistu i mirnu savjest. Nažalost takve stvari se događaju i ne treba zatvarati oči i na takve stvari ne reagirati – dodao je.

Poslali smo upit Policijskoj upravo vezan za sve navedene okolnosti koji ćemo odgovor objaviti po primitku. 

/Foto: Ilustracija/

 

 

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek