Sudionici Erasmus projekta “Tesla” na prijemu kod gradonačelnika Puljašića

Autor: S.P.

Gradonačelnik Darko Puljašić primio je sudionike Erasmus+ projekta TESLA čiji je koordinator Tehnička škola Požega. Ukupni proračun projekta je 97.771,00 eura, od čega je Tehničkoj školi kao koordinatoru dodijeljeno 28.840,00 eura. Projekt obuhvaća 4 mobilnosti (Hrvatska, Estonija, Rumunjska i Austrija) u kojima uz učenike i nastavnike partnerskih škola, sudjeluje po šest učenika i dva nastavnika iz Tehničke škole.

Sudionike projekta čiji puni naziv Together in Environmental Solutions Learning Activities (TESLA), u pratnji profesora Hrvoja Mikolčevića i Marine Mirković te ravnatelja Tehničke škole Zorana Galića, primio je u Gradskoj vijećnici požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

“Cilj Europske unije između ostalog jest i da se mladi ljudi povezuju, da jedni od drugih učimo vještine u kojima su neki od vas, izvrsni. Drago mi je pozdraviti vas sve, oni koji su prvi put ovdje, nadam se da će imati želju i volju doći ponovo. Nadam se kako ćete biti naši ambasadori u cijeloj Europskoj uniji jer lijepo je u Hrvatskoj, Slavoniji, a posebno ovdje u gradu Požegi.Potičemo najbolje među nama kako bi pomogli da razvoj u cijeloj zajednici bude kvalitetniji, brži stoga mi je veliko zadovoljstvo vidjeti vas okupljene u tako vrijednom projektu,” naglasio je gradonačelnik Puljašić. Svoje goste domaćini su upoznali i s bogatom kulturnom tradicijom te svim segmentima društvenog i gospodarskog života grada u kojem se nalaze, a posebice s projektima koji se ostvaruju uz sufinanciranje Europske unije te s podrškom koju Grad Požega daje kroz stipendije i druge oblike potpore učenicima i studentima.

S detaljima projekta i provedenim aktivnostima gradonačelnika je upoznala profesorica Marina Mirković, a prigodnim riječima obratio se i mladi “Nikola Tesla” kojeg je utjelovio učenik Tehničke škole Požega Robert Martinović.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek