Stvorimo novu Europu za zdraviji planet

Autor: D.K.

(Foto: Ilustracija)

Najveća i najuglednija svjetska nezavisna organizacija za zaštitu prirode, WWF, s gotovo pet milijuna pristaša i globalnom mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja pokrenula je kampanju kojom želi potaknuti kandidate i glasače na predstojećim izborima za Europski parlament da se zalažu za okoliš što bi im trebao biti prioritet u programu.

-Tražimo od kandidata za zastupnike u Europskom parlamentu da se založe za devet prioriteta vezanih uz okoliš, od osiguravanja pitke i čiste vode preko očuvanja zaliha ribe, zaustavljanja nezakonite trgovine drvom i divljim životinjama, pa sve do primjene mjera za ublažavanje klimatskih promjena – rekla je Petra Bojić iz WWF organizacije

Uz 22 ureda na području Europske unije i milijune pristaša, WWF namjerava potaknuti kandidate na izborima za članstvo u EU parlamentu i glasače kako bi zajedničkim snagama osigurali da Europa i dalje prednjači u zaštiti okoliša i djelotvorno koristi svoje resurse kako bi stvorila održivo gospodarstvo za svoje stanovništvo.

-Europska unija ima moć koja će nas odvesti u novo doba – doba u kojem proizvodimo i koristimo ono što smo proizveli u smislu Jednog Planeta – ističe Andrea Štefan iz WWF-a. Nadalje naglašava da je to jedini put prema napretku koji može zaštititi prirodne resurse i istovremeno osigurati gospodarsku stabilnost i radna mjesta.

Nedavno je istraživanje pokazalo kako 95 posto stanovnika Europe smatra da je zaštita okoliša važna i za njih osobno. Iz tog je razloga potrebno da glasači upoznaju stavove kandidata o širokom spektru prioriteta vezanih uz okoliš kako bi mogli odabrati pravu osobu koja će ih predstavljati kad izađu na predstojeće EU izbore 25. svibnja.

751 zastupnik u Europskom parlamentu odlučivat će o ključnim pitanjima vezanim uz trgovinu, energiju, ribarstvo, razvoj, očuvanje prirode i druga područja koja mogu zaštititi naše zdravlje i okoliš, kao i stvoriti nova radna mjesta i snažnije gospodarstvo. Ako što više zastupnika pridobijemo koji brinu o okolišu imati ćemo veću mogućnost da zaštitimo okoliš.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot