Stvorimo novu Europu za zdraviji planet

Autor: DK

(Foto: Ilustracija)

Najveća i najuglednija svjetska nezavisna organizacija za zaštitu prirode, WWF, s gotovo pet milijuna pristaša i globalnom mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja pokrenula je kampanju kojom želi potaknuti kandidate i glasače na predstojećim izborima za Europski parlament da se zalažu za okoliš što bi im trebao biti prioritet u programu.

-Tražimo od kandidata za zastupnike u Europskom parlamentu da se založe za devet prioriteta vezanih uz okoliš, od osiguravanja pitke i čiste vode preko očuvanja zaliha ribe, zaustavljanja nezakonite trgovine drvom i divljim životinjama, pa sve do primjene mjera za ublažavanje klimatskih promjena – rekla je Petra Bojić iz WWF organizacije

Uz 22 ureda na području Europske unije i milijune pristaša, WWF namjerava potaknuti kandidate na izborima za članstvo u EU parlamentu i glasače kako bi zajedničkim snagama osigurali da Europa i dalje prednjači u zaštiti okoliša i djelotvorno koristi svoje resurse kako bi stvorila održivo gospodarstvo za svoje stanovništvo.

-Europska unija ima moć koja će nas odvesti u novo doba – doba u kojem proizvodimo i koristimo ono što smo proizveli u smislu Jednog Planeta – ističe Andrea Štefan iz WWF-a. Nadalje naglašava da je to jedini put prema napretku koji može zaštititi prirodne resurse i istovremeno osigurati gospodarsku stabilnost i radna mjesta.

Nedavno je istraživanje pokazalo kako 95 posto stanovnika Europe smatra da je zaštita okoliša važna i za njih osobno. Iz tog je razloga potrebno da glasači upoznaju stavove kandidata o širokom spektru prioriteta vezanih uz okoliš kako bi mogli odabrati pravu osobu koja će ih predstavljati kad izađu na predstojeće EU izbore 25. svibnja.

751 zastupnik u Europskom parlamentu odlučivat će o ključnim pitanjima vezanim uz trgovinu, energiju, ribarstvo, razvoj, očuvanje prirode i druga područja koja mogu zaštititi naše zdravlje i okoliš, kao i stvoriti nova radna mjesta i snažnije gospodarstvo. Ako što više zastupnika pridobijemo koji brinu o okolišu imati ćemo veću mogućnost da zaštitimo okoliš.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: