Stvaraju se preduvjeti za jačanje gospodarstva u gradu Požegi!

Autor: D.K.

Tiskovna vezana za poduzetničku zonu 13.10.2015POŽEGA – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u gradu Požegi, gradonačelnik Vedran Neferović sa suradnicima prezentirao je aktivnosti vezane za stavljanje u funkciju Poduzetničke zone i izgradnju Poduzetničkog inkubatora na čemu se, kako je rečeno,intenzivno radi unazad dvije godine.

– Želim vas upoznati s aktivnostima o poduzetničkoj zoni i inkubatora u protekle dvije godine kada se pristupilo rješavanju i definiranju prostora za poduzetništvo i stvaranje uvjeta za razvoj poduzetništva. Rješavali smo problematiku za površinu od 37 hektara za poduzetničku zonu sjever gdje je trenutno na raspolaganju sva komunalna infrastruktura a bilo je problematično sa vlasničkim odnosima koji sada napravljen. Što se tiče same zona ona je sada kao takva definirana i planirano je da u toj zoni postoje čestice od 700 do 23 tisuće metara kvadratnih. Od toga je većina katastarskih čestica u vlasništvu Grada Požege. S tim smo stvorili podlogu na kojoj bismo mogli ponuditi kroz benefite lokalnim gospodarstvenicima i novim poslovnim subjektima izvan grada Požege i Požeško-slavonske županije mogućnost ulaganja i zapošljavanja. Grad Požega može pomoći u tom dijelu s pripremom poduzetničkog inkubatora koji je gotov u smislu ishođenja građevinske dozvole koja je izdana 9. lipnja 2015. godine. Zemljište je u vlasništvu grada Požege a vrijednost projekta je oko 15 milijuna kuna. Žao mi je što javnost do sada nije dobila istinitu informaciju da su natječaji kasnili i da su oni plod jednog neodgovornog ponašanja onih koji su te natječaje trebali raspisivati. Ako želimo smanjivati broj nezaposlenih i ako želimo poticati poduzetništvo onda moramo poticati brzinu raspisivanja natječaja – istakao je gradonačelnik Vedran Neferović.

O izgradnji inkubatora i određenim pojedinostima na tiskovnoj konferenciji govorila je Ines Čevapović, voditeljica projekta u Upravnom odjelu za europske integracije koja je preciznije istakla sadržaje koji će biti ponuđeni u poduzetničkom inkubatoru.

-Sam prostor obuhvaća četiri proizvodne hale, 13 uredskih prostorija, od kojih je 12 manjih i jedna veća te jednu edukacijsku i jednu konferencijsku dvoranu. Ono što nam ovaj prostor uvelike omogućava je modernizacija i inovacija prostora sa današnjim trendovima. Cilj je da svaki poduzetnik dobije za svoju uslugu što više prostora za manju cijenu. Koncept takvih mjera je praćenje takvih trendova upravo zbog povezivanja i sinergije poduzetnika što im omogućava partnerstvo i razvoj – rekla je Ines Ćevapović.

Pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Jasminka Vodinelić naglasila je kako urbanističkim planom uređenja nije bilo definirano i riješena parcelacija zemljišta što nije moglo omogućiti gradnju. Izmijenjeni dokument koji je usvojen na predzadnjoj sjednici Gradskog vijeća obuhvaća poduzetničku zonu i Industrijsku ulicu sa svojom infrastrukturom. Naglasila je i kako su parcele koje su bile problematične da su uređene sa svim vlasnicima zemljišta koji su i potpisali su predugovore i dali suglasnost takvoj parcelaciji.

Uz sve već odrađene predradnje potrebno je rješavati pitanje imovinsko-pravnih odnosa s državom za što je gradonačelnik pozvao i sve buduće saborske zastupnike da se uključe u rješavanje tog problema kako bi se što prije ishodovala dokumentacija.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot