Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Studenac lanac sa najviše trgovina u zemlji dolazi uskoro u Pleternicu!

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Studenac lanac sa najviše trgovina u zemlji dolazi uskoro u Pleternicu! Požega.eu | Studenac lanac sa najviše trgovina u zemlji dolazi uskoro u Pleternicu!

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Studenac je hrvatski trgovački maloprodajni lanac sa sjedištem u Omišu. Ima otvorene 1073 prodavaonice, a od 2018. godine u vlasništvu je fonda iz Poljske. Tvrtka trenutno zapošljava više od četiri tisuće djelatnika. Proteklih dana počeli su osvajati kontinentalna područja naše zemlje.

Prva slavonska prodavaonica u sastavu Studenca otvorena je u Novskoj krajem srpnja, ali za očekivati je “boom” otvaranja njihovih novih dućana u toj regiji. Osim nove kvalitetne ponude za kupce, iz tvrtke zaključuju kako se njihovim dolaskom na područje Slavonije kreiraju nova radna mjesta.

Nakon Novske, kako su objavili, planiraju otvorenje prodavaonica i u drugim krajevima Slavonije, počevši s Pleternicom. Zasada nije poznata lokacija Studenčevog trgovačkog centra u Pleternici, a navodno Studenac planira svojim maloprodajnim objektima pokriti još neka mjesta u požeškom kraju uključujući i županijsko središte Požegu.

Nakon ovogodišnjih kupovina u ukupnoj vrijednosti od oko 566 milijuna kuna čime su postali vlasnici  stopostotnih udjela u tvrtkama, odnosno maloprodajnih lanaca Pemo iz Dubrovnika i Lonia Trgovina iz Kutine, sljedeću fazu širenja nastavljaju organskim rastom kroz hvatanje pozicija u Slavoniji.

Podsjetimo Lonia trgovina je bila u pregovorima za kupovinu požeškog lanca trgovina Metalija trans u vlasništvu Ivana Iće Žuljevića, no na kraju je dogovor postignut sa tvrtkom Mlin i pekare iz Siska.

Foto: IlustracijaOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.