Stručno predavanje na temu “Mikroorganizmi vina: kvasci, bakterije mliječnih kiselina”

Autor: DK

POŽEGA – Zanimljivo predavanje slavonskim vinarima u nastavnom objektu „Klijet i spremište vina“ Veleučilišta u Požegi održala je poznata znanstvenica dr. Ilone Schneider iz Njemačke na temu “Mikroorganizmi vina: kvasci, bakterije mliječnih kiselina”.

mr. sc. Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela na požeškom Veleučilištu.

-Požeško Veleučilište često organizira zanimljive i stručne seminare i razne radionice u kojima se govori o uvođenju novih tehnologija, nove opreme kako bi se studenti upoznali s novim tehnologijama. Ujedno se i Veleučilište povezuje s proizvođačima grožđa i vina i time spaja znanost i struka. Ovdje su na stručnom predavanju-radionici osim naših studenata i nastavnika Studija vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, desetak završenih inženjera s našeg studija i enolozi najpoznatijih vinarija iz okruženja te mali i srednji vinogradari i vinari s područja kutjevačkog vinogorja i ovog dijela Slavonije. Svi oni rade u struci i ova im je radionica vrlo bitna – naglasio je mr. sc. Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela na požeškom Veleučilištu.

dr. Ilone Schneider

Da je mikroskop potrebit gotovo u svakodnevnom radu u vinskim podrumima o tome je nešto više rekla dr. Ilone Schneider.

-Vinari u svom radu u podrumu mikroskop kao instrument trebali bi koristiti u svakodnevnim analizama procesa od dolaska grožđa u podrum, fermentiranja mošta i njegovanja vina. Kako to primijeniti i vino voditi u dobrom smjeru, te izbjeći proizvodne pogreške potrebno je koristiti mikroskop kao instrument. Posebno je važan u postupku alkoholnog vrenja – istakla je dr. Ilone Schneider koja je dodala da su ovakvim mikroskopima opremljeni njemački vinari bilo kao pojedinci ili udruženi u udruge i zadruge.

Dr. Ilone Schneider je i sama vinarka na svom privatnom imanju što joj kao znanstvenici pomaže da prenese kako praktična tako i teoretska znanja i iskustva bilo studentima i enolozima ili pak manjim vinarima.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: