Stručno predavanje na temu “Mikroorganizmi vina: kvasci, bakterije mliječnih kiselina”

Autor: D.K.

POŽEGA – Zanimljivo predavanje slavonskim vinarima u nastavnom objektu „Klijet i spremište vina“ Veleučilišta u Požegi održala je poznata znanstvenica dr. Ilone Schneider iz Njemačke na temu “Mikroorganizmi vina: kvasci, bakterije mliječnih kiselina”.

mr. sc. Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela na požeškom Veleučilištu.

-Požeško Veleučilište često organizira zanimljive i stručne seminare i razne radionice u kojima se govori o uvođenju novih tehnologija, nove opreme kako bi se studenti upoznali s novim tehnologijama. Ujedno se i Veleučilište povezuje s proizvođačima grožđa i vina i time spaja znanost i struka. Ovdje su na stručnom predavanju-radionici osim naših studenata i nastavnika Studija vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, desetak završenih inženjera s našeg studija i enolozi najpoznatijih vinarija iz okruženja te mali i srednji vinogradari i vinari s područja kutjevačkog vinogorja i ovog dijela Slavonije. Svi oni rade u struci i ova im je radionica vrlo bitna – naglasio je mr. sc. Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela na požeškom Veleučilištu.

dr. Ilone Schneider

Da je mikroskop potrebit gotovo u svakodnevnom radu u vinskim podrumima o tome je nešto više rekla dr. Ilone Schneider.

-Vinari u svom radu u podrumu mikroskop kao instrument trebali bi koristiti u svakodnevnim analizama procesa od dolaska grožđa u podrum, fermentiranja mošta i njegovanja vina. Kako to primijeniti i vino voditi u dobrom smjeru, te izbjeći proizvodne pogreške potrebno je koristiti mikroskop kao instrument. Posebno je važan u postupku alkoholnog vrenja – istakla je dr. Ilone Schneider koja je dodala da su ovakvim mikroskopima opremljeni njemački vinari bilo kao pojedinci ili udruženi u udruge i zadruge.

Dr. Ilone Schneider je i sama vinarka na svom privatnom imanju što joj kao znanstvenici pomaže da prenese kako praktična tako i teoretska znanja i iskustva bilo studentima i enolozima ili pak manjim vinarima.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot