Strože epidemiološke mjere već od sutra i na području Požeško-slavonske županije: Svadbene svečanosti do maksimalno 50 osoba kao i slična okupljanja otkazuju se u narednih 30 dana!

Autor: D.K.

Županijski stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije na kojem je predsjedao požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, nakon održane sjednice s čelnicima gradskih i općinskih stožera, donio je odluku o pridržavanju strožih epidemioloških mjera.

Donesenu odluka upućuje na usuglašavanje prema Nacionalnom stožeru koji treba prihvatiti predložene mjere Županijskog stožera kako bi sve mjere bile u obvezi pridržavanja.

Svadbene svečanosti i slična okupljanja moći će imati do maksimalno 50 uzvanika, a privatna druženja s 20 osoba. Razlog takve odluke prema riječima župana Tomaševića je povećan broj novozaraženih u Požeško-slavonskoj županiji kojih je trenutno 16 novih slučajeva, a ukupno 78 aktivnih.

Predložene mjere će biti na obvezi pridržavanja u narednih 30 dana nakon čeg će se razmotriti daljnja situacija.

Što se tiče drugih manifestacija na otvorenom one će se moći održavati uz obvezu pridržavanje epidemioloških mjera. Utakmice koje se održavaju na vanjskim sportskim terenima moći će se održavati u nazočnosti gledatelja uz pridržavanje propisanih mjera koje će nadzirati gradski odnosno lokalni stožeri. Sportska događanja u dvoranama dozvoljena bez gledatelja.

To se tiče početka školske godine datum je poznat, od 7.rujna učenici će biti u svojim školskim klupama uz već propisane mjere s kojima su upoznati ravnatelji škola.

Maske u učionicama učenici od 1. do 4. razreda neće morati nositi ako u učionici imaju potreban razmak. Donesena je uputa i da se prema potrebi podupla prijevoz učenika s autobusima a sve shodno uputama epidemiologa.

Dr. Ante Vitalija, epidemiolog, naglasio je kako je situacija u dječjim vrtićima je pod kontrolom, gdje se pojavio problem.

-Imali smo jednu situaciju s dvoje pozitivne djece, a danas se testira još 40 djece kao i tete iz vrtića. Svi će oni u narednih 14 dana biti u samoizolaciji ako nalaz pokaže i da je negativan – rekao dr. Ante Vitalija.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88