Strojevi na odlasku: Požega će imati jedan od najljepših trgova /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Večer prije svečanog otvorenja živo je na požeškom Trgu sv. Terezije Avilske. Radovi na rekonstrukciji i uređenju trga u samoj su završnici. Intenzivno se radi, asfaltiraju se zadnji metri ceste i postavljaju zadnje kamene kocke koje će dati poseban štih trgu uz fontane koje su puštene u probni rad.

Završne radove budnim okom prati požeški gradonačelnik Vedran Neferović kojeg je zatekao naš fotoreporeter na gradilištu koje će već od sutra biti prošlost. Naime, svi bi radovi trebali biti dovršeni sutra do 11 sati kako bi se prostor trga mogao pripremiti za svečano otvorenje koje je najavljeno za 17 sati.

Susreli smo dosta Požežanki i Požežana koje također zanima u kojoj su fazi radovi i kako će u konačnici novouređeni trg izgledati. Oni s kojima su razgovarali nisu skrivali zadovoljstvo jer je već sada vidljivo da će Trg sv. Terezije biti na ponos građanima Požege.

Podsjetimo, vrijednost radova uređenja trga je nešto više od osam milijuna kuna. To je jedan od tri kapitalna projekata koje grad Požega ima u planu realizirati. Može li biti ljepši dar građanima od novouređenog  trg o svetkovini sv. Terezije Avilske, zaštitnice Požege koju slavimo 15.listopada. Sv. Terezija je ujedno zaštitnica požeške Stolne crkve. Utemeljenjem Požeške biskupije crkva je uzdignuta na stupanj i dostojanstvo Katedralne crkve koja također poprima novo ruho uređenjem pročelja i drugih vanjskih dijelova crkve. Svojim dolaskom sutra u 17 sati na Trg. sv. Terezije uveličajmo ovaj povijesni datum važan za naš grad i cijelu Požešku biskupiju.

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot