Strijelci požeškog „Jelena“ drugi i to iza „Jastreba“, a i spred „Srndaća“ (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

BREKINSKA/POŽEGA – Čak 15 ekipa, među kojima su i dvije ženske, iz šest hrvatskih županija okupio je 5. Memorijal „Rudolf Keč“ u gađanju stojećih meta srnjaka, a u znak sjećanja na prerano preminulog osnivača streljačke sekcije Lovačkog društva „Slavuj“ iz Gaja, održanom na strelištu pokraj sela Brekinska nedaleko Lipika. Pedesetak strijelaca pucalo je sa udaljenosti od stotinu metara i to po pet hitaca od kojih dva sa štapa i tri sa čeke.

-Potporu nam je dao Lovački savez Požeško-slavonske županije, te brojni sponzori našeg kraja tako da smo za pobjednike osigurali niz vrijednih i korisnih nagrada-kaže Damir Grujić, predsjednik „Slavuja“, koji je uručio nagrade, a po prvi puta dobili su ih i najslabiji strijelci Goran Golenko i Antonio Kranjec (ekipa „Boar hunters“), te Antonio Tutić („Jelen“ Lipik).

Ekipni pobjednici su strijelci „Jastreba“ iz Svete Nedelje sa 138 bodova (Ivo Dragičević, Damir Mikuljan i Krešimir Vrančić), drugoplasirani je „Jelen“ iz Požege (Marko Šutalo, te Ivan i Lovro Janić) sa 135 bodova, te treći „Srndać“ iz Banove Jaruge sa 133 boda (Goran Novak, Drago Makoš i Zoran Plander). Oni su primili pehare, te vrijedne nagrade organizatora i sponzora.

Najbolji pojedinac ovog zanimljivog natjecanja bio je Krešimir Vrančić („Jastreb“ Sv. Nedjelja) sa 49 bodova, a slijede Marko Kovačević(„Bilogora“ Kapela) sa 48, te Željko Antolović („Vepar“ Kutina) itd.

Dugogodišnji suradnici Hrvatskog lovačkog saveza Modni salon Vučković iz Kuzmineca pokraj Mihovljana ovdje su lovcima na lokaciji natjecanja uzimali mjeru sa nova svečana odijela.

Svoje umijeće pokazala je i ekipa pečenjara Vladimir Bakarić, Ivan Bujdošik i Kristijan Jagodić iz ovog kraja pripremivši obilje lovačkih specijaliteta za sudionike i brojne goste natjecanja, a za zabavni dio programa bio je zadužen glazbeni duo D&M iz Zbjegovače.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije