Strijelci i lovci pripremaju osnivanje streljačke udruge i uređenje strelišta na Požeškoj gori

Autor: Jelenko Topić

Ljubitelji različitih oblika streljaštva zajedeno sa skupinom lovaca često se okupljaju na Požeškoj gori, točnije na zemljištu između Gradskih i Crkvenih Vrhovaca gdje su vlastitim sredstvima i  dobrovoljnim radom unazad desetak godina izgradili improvizirano strelište sa pratećim objektima  uz županijsku cestu Požega-Nova Kapela. Tu su podigli nadstrešnicu za smještaj tridesetak osoba, te priručno spremište.

Na okupljanju ovih dana dogovorili su osnivanje streljačke udruge, a mladi strijelci koji će je voditi pripremaju osnivačku skupštinu. Čekaju rješenje nekih zakonskih propisa vezanih za registraciju streljačke udruge i njenu djelatnost.

Dolazak u članstvo buduće udruge najavilo je više mladih zaljubljenika u različite oblike streljaštva, a tu ovi ljudi namjeravaju urediti strelište za više disciplina tog sporta uključujući  i za upucavanje lovačkog naoružanja.

Ovo okupljanje bio je povod i za druženje sa prijateljem Vladom Smoljanovićem(1954.) koji je nakon dugogodišnjeg rada u požeškim tvrtkama ETA i Color otišao u mirovinu počastivši strijelce i lovce.

Nastavit će ovakvim akcijama kako bi izgradili i lovačku čeku s koje će s moći vidjeti šire područje Požeštine.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88