Stražemanska zvona pozdravila više od 200 hodočasnika pješaka (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

STRAŽEMAN – Hodočasnici pješaci koji su se i ove godine odvažili odazvati Nebeskoj Majci Mariji svojim hodom prema Njenom voćinskom Svetištu sretno je stiglo, njih 200-tinjak, do Stražemana. Neki su se od njih zaputili iz Davora, Nove Gradiške, Starog Petrovog Sela i Nove Kapele, koji je put dugačak više od 90 kilometara.

Sjedinjeni u zajedništvu sa drugim hodočasnicima pješacima iz drugih župa požeškog i drugih Dekanata zaputili su se nakon blagoslova iz požeške crkve sv. Lovre prema Stražemanu gdje je njihovo prvo odredište, odmor i počinak prije polaska prema Voćinu, 21.kolovoza.

Umorne hodočasnike dočekao je stražemanski župnik vlč. Robert Mokri koji je u župnoj crkvi po njihovu dolasku predvodio molitveni program, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom nakon kojeg je sve njih pozvao na pokoru i molitvu te pripremu za hodočasnički hod prema Svetištu Nebeske Majke u Voćinu.

Očekuje se stotine hodočasnika iz brojnih župa Požeškog i drugih Dekanata koji će se u zajedništvu sa drugim pješacima hodočasnicima zaputiti prema voćinskom Marijanskom svetištu rano u zoru 21.kolovoza 2016. godine nakon blagoslova.

Oni hodočasnici koji su došli u Stražeman primljeni su obiteljsko okruženje na odmor i okrijepu gdje će odmoriti umorne noge i pripremiti dušu za hod prema konačnom cilju kako bi pozdravili Majku u Voćinu kojoj nose svoje brige, patnje, probleme i molbe kako bi i Njoj našli utjehu u svim svojim nakanama.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: