Stolove koje je bivši čaglinski načelnik Đurina platio više od 37 tisuća kuna još uvijek nisu ugledali svjetlo dana

Autor: DK

ČAGLIN – Namjerno ili ne zatvaraju se oči pred činjenicom da se u čaglinskoj općini svašta radilo za vrijeme stolovanja bivšeg načelnika Ivana Đurine.

Na neke nezakonitosti nas upućuje pomalo čudna činjenica da su se dali izraditi stolovi koji su iz općinskog proračuna plaćeni 37.650 kuna, a možda i više. Tko je i na kakav način sve to napravio nitko nije utvrdio iako ima naznaka u nezakonite radnje, a da li su takvi stolovi potrebni čaglinskoj općini i o tome bi se dalo puno toga reći.

Općina Čaglin je taj novac mogla upotrijebiti u daleko kvalitetnije projekte, ali odluka tadašnjeg načelnika je bila da “netko” izradi stolove i da sve to fakturira “nekakav” obrt iz Osijeka koji uopće nije registriran za takvu djelatnost, a javno se progovara da se ti stolovi nikada nisu niti radili u Osijeku već da su rađeni u Čaglinu, te da zna se i tko ih je izradio.

Treba se javno postaviti pitanje zar se time ne bi trebale pozabaviti nadležne institucije i sve provjeriti jer je mnogo toga nejasnoga, a jasno je samo da je iz proračuna općine Čaglin plaćen pozamašan iznos.

Već smo o tome pisali 3.ožujka 2015. godine, da je naručena usluga izrade idejnog rješenja i namještaja za 24 stola namijenjena za novoizgrađenu dvoranu, a naručeno je i plaćeno idejno rješenje za izradu panja(?!), te držača za cvijeće što je sve koštalo 37.650 kuna. Za te usluge račun je ispostavio Obrt za računalne i srodne djelatnosti “Alef” iz Osijeka koji je u vlasništvu Romane Pavšić, https://pozega.eu/gradani-caglina-platili-izradu-idejnog-rjesenja-za-stolove-panj-i-drzace-za-cvijece/.

Naši nam se čitatelji javljaju i ponavljaju kako se radi o fiktivno ispostavljenom računu, a da je radove izvela tj. izradila stolove rodbinski povezana osoba sa vlasnicima obrta Alef  koja je nastanjena u obližnjem Latinovcu.

Možemo slobodno postaviti pitanje tko je bio naručitelj takvih radova i tko je izradio stolove, panj i držače za cvijeće? Naš se sugovornik i danas sa zgražanjem pita zar je čaglinskoj općini potrebno da se rade nekakva idejna rješenja, te za što će se uopće ti stolovi koristiti. Treba li netko istražiti takvu matematiku jer u ovoj računici dva i dva sigurno nisu četiri!?

Kao medij, u proteklih godinu i više dana, bili smo u Čaglinu prisutni na više događanja i proslava i nigdje nismo zamijetili te “velebne” stolove koji bi svojom svježinom i izgledom plijenili pažnju gostiju i uzvanika jer nisu baš malo plaćeni.

Uostalom zar brojni proizvođači namještaja širom naše zemlje nemaju u serijskoj proizvodnji stolove kakvi su potrebni Čaglinu već se moraju raditi oni po narudžbi.

Hoće li netko od nadležnih institucija reagirati i barem pokušati utvrditi sve činjenice koje smo naveli i o kojima smo pisali preostaje da vidimo u vremenu koje je ispred nas.

Foto: pozega.eu, čaglinska općinska uprava

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: