Stolnotenisači Požege uspješno plove najvišim rangom u zemlji Super ligom, slijede mečevi za ostanak

Autor: Jelenko Topić

Počeci stolnog tenisa u Požegi datiraju iz godina nakon Drugog svjetskog rata, klub djeluje od daleke 1953. godine, a tradiciju danas uspješno nastavlja STK Požega boreći se u najvišem rangu u državi-HEP Super ligi. Taj plasman ostvaren je u svibnju ove godine osvajanjem prvog mjesta u 1. Hrvatskoj ligi-istok što je najveći uspjeh požeškog muškog stolnog tenisa u povijesti, a danas boje kluba brane Dominik Zeljko, Fran Mihaljević, koji je kapetan momčadi, zatim Luka Mateša i Luka Kovačević, dok po potrebi kao zamjena uskače i trener Dujmović.

Unatoč problemima u radu klub pod vodstvom predsjednika i trenera Hrvoja Dujmovića, te četrdesetak članova ostvaruje zavidne rezultate iako su im konkurenti iz naših najvećih gradova.

-Moramo hvatati još nekoliko pobjeda da bi ostali u ligi jer je ona dosta izjednačena, te se vodi velika borba za prvih osam mjesta – kaže nam Hrvoje Dujmović i žali što su im izmakle dvije pobjede u osam odigranih kola izražavajući nadu  da će do kraja sezone ostvariti pobjede protiv Splita i Dugog Sela. Ovdje treba dodati da je klub upornim i temeljitim radom od 2009. godine do danas iz četvrte lige stigao u ovaj rang.

-Nedostatak termina za treniranje nam je najveći problem jer da bi organizirali rad više uzrasnih selekcija ne možemo se zadovoljiti sa 1,5 sat korištenja dvorane dnevno dok ostali klubovi  imaju  vlastite dvorane- nastavlja Dujmović uz kojega su u stručnom dijelu trenerice Ljiljana Miletić i Nikolina Raguž.

Izražavaju zadovoljstvo i zahvalnost gradu Požegi čiji su čelni ljudi dobro vrednovali ovaj rad, te osiguravaju uvjete i sredstva za treninge i gostovanja.

Uz prvenstvena natjecanja igrači STK Požege imaju  dosta nastupa na turnirima gdje osvajaju dobar plasman i brojne nagrade. Budućnost ovog sporta i kluba vide u radu sa najmlađima.

-Malo je djece u sportu, njihovi nastavnici ih usmjeravaju u kolektivne sportove, sada imamo 12 djevojčica i nekoliko dječaka, pa ćemo obilaskom škola potražiti još osnovaca uzrasta od 6 do 12 godina za uključivanje na treninge – naglasio je Hrvoje Dujmović i dodao da im treba još dvadesetak mališana, te da svakom od njih treba dvije godine rada prije uključivanja na natjecanja.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek