Stoljeće i još desetljeće rada DVD Buk proslavit će tamošnji vatrogasci sredinom listopada

Autor: Jelenko Topić

Na proširenoj sjednici Upravnog odbora Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buk kojoj su nazočili predstavnici vatrogasnih zajednica Požeško-slavonske županije  i Požeštine, te Vatrogasnog centra Pleternica i Mjesnog odbora Buk konstituiran je Organizacijski odbor za proslavu  obljetnice društva u koji ulaze svi članovi Upravnog i Nadzornog odbora DVD-a te predstavnici navedenih struktura i predstavnik grada Pleternice. Predsjednik odbora biti će gradonačelnica ili njen zamjenik, a zamjenik predsjednika odbora biti će predsjednik DVD-a Buk.

Isto tako konstituirani su  pododbori za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja zaslužnim članovima i vanjskim suradnicima sukladno, za izradu izvješća o radu DVD-a Buk od 1909. do 2019. godine (proteklih 110 godina), te za pripremu združene taktičke vježbe članova DVD Buk i DVD-a s područja Vatrogasnog centra Pleternica.

Usvojen je Program proslave obljetnice, a od grada Pleternice i Požeško-slavonske se očekuje pokroviteljstvo i financijska potpora. Ranije je odlučeno da se 110. obljetnica rada DVD-a Buk obilježi 13. listopada ove godine  u tamošnjem Vatrogasnom domu.

Toga dana održat će se sveta misa, otvorit će se izložba likovnih i literarnih radova učenika na temu vatrogastvo i zaštita od požara, upriličit svečana sjednica DVD-a Buk, otvoriti obnovljenog vatrogasni doma i spremište, te organizirati združena pokazna vatrogasna vježba DVD-a s područja Vatrogasnog centra  Pleternica.

Slavljenik za oivaj visoki jubilej planira nabaviti 10 zaštitnih odora, “P” aparat, deset pari vatrogasnih radnih čizama, te polovno vatrogasno vozilo, a uredit će vatrogasnog doma i spremište.  

Foto: Arhiva, pozega.eu                    

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: