Stoka će pasti na šumskom zemljištu pokraj Laza Ćosinih, Šnjegavića i Koprivne, ako ga vlasnici zakupe

Autor: D.K.

Hrvatske šume iz Zagreba objavile su javni poziv za prikupljanje ponuda za davanje u zakup šumskog zemljišta u vlasništvu naše države. Riječ je o šumskom zemljištu, kojim gospodare Hrvatske šume, a koje se može dati u zakup.

Na području Požeštine u zakup će se dati šest zemljišnih parcela. Tu su dvije na području sela Laze Ćosine, točnije na Sjevernoj Babjoj Gori veličine 33100 i 2894 četvornih metara, zatim jedna također kod Laza Ćosinih i to na površini Požeške Gore od 67564 kvadratnih metara, te jedna parcela zemljišta velika 64570 četvornih metara kod sela Šnjegavić koja je na Istočnom Psunju, kao i dvije uz selo Koprivnu i to na Poljadijskim šumama veličine 6708 kvadrata i na Istočnom Psunju  veličine 4302 četvorna metra.

Sve ove zemljišne površine na šumskim predjelima namijenjene su za pašarenje stoke. Fizička osoba koja se prijavljuje na javni poziv kao osoba koja ostvaruje primitke od samostalne djelatnosti obrta, dužna je dostaviti izvod iz obrtnog registra ne stariji od mjesec dana na dan objave javnoga poziva.

Osoba koja nema najmanje 3,3 ha zemljišta pogodnog za pašarenje po uvjetnom grlu u periodu od 12 mjeseci koji prethode objavi javnog poziva ima pravo prvenstva zakupa šumskog zemljišta, pod uvjetom da najmanje tri godine do objave javnog poziva ima prebivalište ili sjedište na području jedinice lokalne samouprave za koju se raspisuje javni poziv, zatim da je dosadašnji zakupnik koji je uredno ispunio obveze i svrhu iz dosadašnjih ugovora o zakupu, da je na dan raspisivanja javnog poziva mlađa od 41 godinu, te ako ponudi najviši iznos zakupnine.

Pravo prvenstva zakupa šumskog zemljišta ima dosadašnji zakupnik koji je uredno ispunjavao obveze i svrhu iz dosadašnjih ugovora o zakupu.  Rok za podnošenje prijava je istekao, te se uskoro očekuje donošenje odluke o zakupu navedenog zemljišta.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88