Što se još može učiniti da sjedište Općinskog suda ostane u Požegi?

Autor: D.K.

Nino SmolčićPOŽEGA – Nastavno na naš jučerašnji tekst o tome da Požega gubi sjedište Općinskog suda, slučajno ili ne, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Nino Smolčić s pravom se može reći da je prvi političar koji je javno reagirao na tu vijest sazvavši tiskovnu konferenciju na tu temu.

-Unatoč činjenici što je u nacrtu prijedloga Zakona o područjima i sjedištima sudova bilo rečeno da će Požega biti sjedište Općinskog suda sa stalnim ispostavama za Slavonski Brod, Novu Gradišku, Podravsku Slatinu i Orahovici po prijedlogu Zakon koji treba ići u saborsku proceduru  Požega to neće biti.  Što se dogodilo u nepuna 2 mjeseca da su argumenti, koji su bili u Nacrtu Zakona i koji su išli u prilog Požeg,i postali nedostatak ostaje za vidjeti – zapitao se Smolčić.

Prema svemu sudeći “lobiranje” u Slavonskom Brodu je bilo jače pa je nacrt prijedloga bitno izmijenjen što ne ide u prilog Požegi.

-Iako nacrt prijedloga Zakon o područjima i sjedištima sudova predviđa ukidanje sjedišta Općinskog suda i Općinskog državnog odvjetništva smatram da se imamo razloga i argumenata boriti dok god Sabor ne usvoji prijedlog Zakona o područjima i sjedištima sudova. Želim naglasiti kako se cjelokupna javnost u Slavonskom Brodu „digla na noge“ kada su iz nacrta Zakona o područjima sudova vidjeli da bi njihov sud bio stalna služba suda u Požegi. Ista tema bila je i predmet sjednice Gradskog vijeća i tema svih političkih opcija čime su pokazali da nemaju političkih dječjih bolesti – rekao je Smolčić

Brojni su argumenti koji idu u prilog tomu da sjedište Općinskog suda treba biti i ostati u Požegi što je i naglasila predsjednica Općinskog suda u Požegi Snježana Polgar u razgovoru kojeg smo jučer objavili.

Za “nacrt prijedloga Zakona” zaslužan Ronko

Slobodno se može reći da je za nacrt prijedloga zaslužan bivši gradonačelnik Požege, sada saborski zastupnik Zdravko Ronko. Da je on argumentirano lobirao za taj nacrt Zakona o tome je, između ostalog, govorio na predzadnjoj konferenciji za novinare u SDP-u. Što se u međuvremenu dogodilo, tko je imao veću snagu da se nacrt prijedloga promijeni i sa kakvim argumentima teško da ćemo ikada dozanti.

Za najnovija događanja vezana za izmjenu nacrta prijedloga Zakona o područjima i sjedištima sudova uspjeli smo dobiti izjavu od gospodina Zdravka Ronka.

-Ništa još nije izgubljeno samo nam je potrebna sinergija svih relevantnih čimbenika od grada, županije, suda, odvjetništva i zatvorskog sustava, i to takva da bude jača nego ona u Slavonskom Brodu – rekao je Ronko.

Predsjednica Općinskog suda Snježana Polgar sazvala hitan sastanak 

Kako neslužbeno doznajemo danas je u Općinskom sudu u Požegi održan sastanak na inicijativu predsjednice Općinskog suda Snježane Polgar.

Pozivu su se odazvali saborski zastupnici Dražen Đurović, Franjo Lucić i Zdravko Ronko, voditelj stalne službe Županijskog suda Branimir Miljević, gradonačelnik Požege Vedran Neferović, Općinska državna odvjetnica Mira Baričević i predstavnik odvjetnika Marijan Bruketa.

Prema raspoloživim informacijama zaključak je da se “borba” za ostanak sjedišta Općinskog suda treba nastaviti sa svim argumentima i raspoloživim sredstvima.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot