Stjepan Jeršek Štef kumovao mladom vinu na Vinskom balu u Vetovu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Peti vinski bal, najveća godišnja priredba vetovačke Udruge vinogradara i vinara “Veteri Castra”, protekao je uz martinjski obred Krštenja mošta u vino pri čemu je kum bio poznati pjevač slavonskih pjesama Stjepan Jeršek Štef iz Osijeka.

Više desetaka vinara sa suprugama i prijateljima zabavljali su se do duboko u noć uz niz domaćih specijaliteta i probrana vina ovog kraja koja su proizveli članovi udruge.

Vinski kardinal Vlado Bauer iz Požege vodio je ceremonijal Krštenja mošta po starim običajima zlatne doline pri čemu su mu vinski ministranti bili Uroš Svitlica i Željko Pejković.

Predsjednik udruge Branko Jakobović pozdravio je sudionike priredbe izrazivši zahvalnost kardinalu za gostovanje među njima.

-Nakon dobre godine i izuzetno plodne berbe vrijeme je da se mošt krsti u vino – istakao je Jakobović.

Vetovčani su za ovu prigodu izabrali Štefa Jeršeka za martinjskog kuma odajući mu priznanje za članstvo u udruzi”Veteti Castra”, te dobru suradnju i česta gostovanja u Vetovu. On je primio Kumovnicu u znak sjećanja na ovaj događaj, te zahvalnost za očuvanje vinarske tradicije.

Nakon krštenja mošta Štef Jeršek je otpjevao nekoliko pjesama, a posjetitelji su ga nagradili dugotrajnim pljeskom.

Organizatori su za priredbu pripremili bogatu tombolu u sklopu koje je posjetiteljima podijeljeno tridesetak vrijednih nagrada.

Na priredbi je svirao glazbeni sastav Premium iz Požege pod vodstvom Ivice Šalata.

Foto: D. Mirković [FAG id=248986]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot