Stjepan Jeršek Štef kumovao mladom vinu na Vinskom balu u Vetovu /FOTOGALERIJA/

Autor: DK
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Peti vinski bal, najveća godišnja priredba vetovačke Udruge vinogradara i vinara “Veteri Castra”, protekao je uz martinjski obred Krštenja mošta u vino pri čemu je kum bio poznati pjevač slavonskih pjesama Stjepan Jeršek Štef iz Osijeka.

Više desetaka vinara sa suprugama i prijateljima zabavljali su se do duboko u noć uz niz domaćih specijaliteta i probrana vina ovog kraja koja su proizveli članovi udruge.

blankVinski kardinal Vlado Bauer iz Požege vodio je ceremonijal Krštenja mošta po starim običajima zlatne doline pri čemu su mu vinski ministranti bili Uroš Svitlica i Željko Pejković.

Predsjednik udruge Branko Jakobović pozdravio je sudionike priredbe izrazivši zahvalnost kardinalu za gostovanje među njima.

-Nakon dobre godine i izuzetno plodne berbe vrijeme je da se mošt krsti u vino – istakao je Jakobović.

Vetovčani su za ovu prigodu izabrali Štefa Jeršeka za martinjskog kuma odajući mu priznanje za članstvo u udruzi”Veteti Castra”, te dobru suradnju i česta gostovanja u Vetovu. On je primio Kumovnicu u znak sjećanja na ovaj događaj, te zahvalnost za očuvanje vinarske tradicije.

Nakon krštenja mošta Štef Jeršek je otpjevao nekoliko pjesama, a posjetitelji su ga nagradili dugotrajnim pljeskom.

Organizatori su za priredbu pripremili bogatu tombolu u sklopu koje je posjetiteljima podijeljeno tridesetak vrijednih nagrada.

Na priredbi je svirao glazbeni sastav Premium iz Požege pod vodstvom Ivice Šalata.

Foto: D. Mirković

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

blank
blank
blank
blank