Stjepan Japarić sredinom siječnja objavljuje novi album slavonskih pjesama pod nazivom „Slavonijo, jedina moja“

Autor: Jelenko Topić

Umirovljeni požeški pravnik Stjepan Japarić, koji je radni vijek proveo kao sudac za prekršaje i predsjednik Prekršajnog suda u Požegi, uskoro će objaviti još jedan album na kojima izvodi novoskladane tamburaške pjesme. On će nositi naziv „Slavonijo, jedina moja“, a bit će sredinom siječnja objavljen u nakladi Udruge za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege.

-Album posvećujem pokojnima Vladimiru Bajtu, poznatom autoru niz tamburaških pjesama i Stjepanu Andriću, čovjeku koji je organizirao brojna glazbena događanja, kao i Jerku Grubišiću, koji se bavio glazbom i autor je jedne pjesme na novom albumu – kaže nam Japarić.

Album će donijeti 12 pjesama od kojih je većina sa festivala tamburaške glazbe „Zlatne žice Slavonije“ u Požegi, „Zlatni glas zlatne doline“ u Kaptolu i „Festival pjesme i graševine“ u Kutjevu na kojima je Japarić primio više nagrada za izvedbu svojih pjesama. On je ranije već objavio nekoliko albuma tamburaške i zabavne glazbe taklo da je poznat na hrvatskoj estradnoj sceni.

Uz Stjepana Japarića autori pjesama na ovom albumu su još Vladimir Bajt, Ivica Bumba,  Željko Bošković, Željko Pavičić, Krunoslav Dražić, Zvjezdan Marjanović, Ivan Brblić i Jerko Grubišić.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek