Stiže cjepivo protiv koronavirusa danas u nedjelju: Prve doze primaju zaposlenici u požeškoj Općoj županijskoj bolnici i korisnici Doma za starije osobe Požega

Autor: Jelenko Topić

Prve doze cjepiva protiv koronavirusa stigle su u našu zemlju tj. u Hrvatski zavod za javno zdravstvo. To je prvih 9.750 doza cjepiva tvrtke Pfizer-BioNTech, a iduća će se tri dana ono distribuirati po županijama te će se cijepiti prve građane.
U tim će se danima u svim državama članicama Europske unije odvijati “Europski dani cijepljenja” s ciljem podizanje svijesti o važnosti cjepiva. Ono će biti besplatno za sve, a građani će se moći cijepiti na dobrovoljnoj osnovi.

Objavljen je raspored cijepljenja po županijama. Po njemu u Požeško-slavonskoj županiji cijpeljenje je u Općoj bolnica Požega u 14 sati za djelatnike te ustanove, a u Domu za starije i nemoćne osobe Požega za njihove korisnike od 14.30 sati.

Pored ovih lokacija, cijepljenje će se u naredna tri dana odvijati i u drugim domovima za starije i nemoćne osobe te zdravstvenim ustanovama diljem Hrvatske.

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek