Stihovi Marije Iličić uz nastup glumaca umirovljeničke družine i zvuke harmonike (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/VELIKA – Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ nastavila je organizaciju svojih pjesničkih večeri u izložbenoj dvorani Gradskog muzeja u Požegi, koje traju od 22. lipnja do 2. srpnja.

Ovom prigodom stihove iz svoje dvije objavljene zbirke o zavičaju, ljubavi i Slavoniji čitala je poznata velička pjesnikinja Marija Iličić, čijih nekoliko pjesama je uglazbljeno.

Glumačka skupina pod nazivom „Naša mala družina“ Matice umirovljenika općine Velika izvela je svoj kazališni komad „Najljepša slavonska pjesma“, koji je napisala Marija Iličić, a sve je popratio svirajući harmoniku Konrad Katić, također iz Velike. S pravom se može reći da su ovu večer Požegi darivali Veličani prikazujući svoj rad.

U tom prostoru je postavljena izložba likovnih radova udruge „Matko Peić“, a prethodnih dana su pjesničke večeri imali Željka Rezo, Ana Neferović, Irena Ivetić, Sandra Halt Ćuže, Irena Kalan, Damir Mihaljević, Danica Rončević, Mira Šulc, Antonija Tušek i Marija Lešić.

Slijede u srijedu 29. lipnja nastupi pjesnikinja Senke Slivar Rendulić i Ane Pirović, u četvrtak 30. lipnja Kate Tutić i Dragutina Kepića, u petak 01. srpnja Mate Mikića i Franje Novaka, te naposlijetku u subotu 2. srpnja Ivana Abibiovića i KUD-a „Požeška dolina“.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »