Stigla magnetna rezonanca u požešku bolnicu, montaža u tijeku (foto)

Autor: D.K.

POŽEGA – Kako je i najavljeno počela je montaža nove magnetne rezonance u požeškoj Općoj županijsnkoj bolnici. Prostor koji se uređivao i koji je unazad nekog vremena bio pripreman za postavljanje magnetne rezonance polako dobiva “novi sjaj” i to zbog instalacije odnosno postavljanja tog uređaja vrijednog preko 30 milijuna kuna.

Teško je izostaviti one koji su izražavali sumnju u nabavku tog uređaja, ali stvarnost je danas takva kakva je – uređaj je dovezen, a prema planiranoj dinamici obavljaju se svi potrebni radovi i montaža, slobodno se može reći, jedinstvenog magneta u Hrvatskoj.

Terminski plan dolaska uređaja u Požegu, kako je i najavljivao prof.dr.sc. Željko Glavić, sanacijski upravitelj Opće županijske bolnice Požega, bio je 17.studenog. Profesor Glavić nam je danas potvrdio da je jučer započela realizacija planiranog i da sve ide prema dinamici. Montaža bi trebala potrajati 15-ak dana, a nakon toga probni rad s magnetom.

Prema prethodnim izjavama od sredine prosinca trebao bi započeti normalan rad u punom pogonu novog magneta što će biti od velike koristi za mnoge korisnike zdravstvenih ustanova kako onih iz Požeštine tako i svih onih iz drugih krajeva RH koji budu zatražili i imali potrebu za magnetnu rezonancu.

Više iz kategorije