Stigao asfalt na kružni tok kaptolačkog središnjeg Trga Vilima Korajca

Središte Kaptola mijenja svoj izgled. Nakon pripreme podloge u što je ušla i izmjena dijela kanalizacijske mreže na tom području, te postavljanja rubnika započelo je asfaltiranje kružnog toga u tom općinskom središtu, a radove izvode djelatnici skupine ponuditelja u kojoj su Niskogradnja Marjanović iz Kaptola i PZC iz Slavonskog Broda. Taj dio radova uskoro će biti potpuno završen.

Vrijednost im je viša od 1,5 milijuna kuna što se financira iz proračuna kaptolačke općine uz 300 tisuća kuna sredstava Ministarstva regionalnog razvoja.

Na taj dio trga ispod Starog grada izlaze dvije ulice tako da nije bilo riješeno sigurno odvijanje prometa što je uzrokovalo česte nezgode i štete na vozilima. Nakon ovog zahvata prometovanje će biti osjetno poboljšano.

-Ovaj zahvat dio je rekonstrukcije trga koja ukupno stoji 4,5 milijuna kuna, no do sada je osigurano financiranje prve faze radova koji su pri završetku – kaže načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, te je najavio daljnje traženje izvora financiranja kako bi se provela cjelokupna rekonstrukcija ovog trga.

0 Comment