Štef Jeršek uveličao proslavu zlatnog pira obitelji Pavić

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA -Veliko slavlje ovih dana imala je obitelj Pavić, najpoznatijih požeških ugostitelja čiji je popularni ugostiteljski objekt „Boba“ na središnjem Trgu sv. Trojstva. Dugogodišnji vlasnik tog objekta, koji je započeo rad dalekih sedamdesetih godina u današnjoj Ulici sv. Roka, pa potom radio u Mesničkoj i Cehovskoj ulici, Andrija Pavić i supruga mu Božica proslavili su pola stoljeća braka zajedno sa oko 70 uzvanika među kojima su bili brojni rođaci i prijatelji ove ugledne obitelji iz svih dijelova naše zemlje, te iz Njemačke i Slovenije.

Andrija je rođen i odrastao u Bešincima, zanat metalske struke završio je u Požegi, radio je najprije u Zagrebu, 1966. godine on i supruga odlaze na rad u Njemačku, te se 1973. vraćaju i grade obiteljsku kuću u Velikoj dok je radio u „Požeškoj dolini“, a 1988. se sele u Požegu.

Sudbina je htjela da se Andrija dok je radio u Zagrebu stanujući kod njene rodbine upozna sa Božicom Brlek, rođenom u Donjoj Gračenici pokraj Kutine, koja je u Zagrebu živjela od druge godine života i školovala se, a to poznanstvo urodilo je vjenčanjem 5. veljače 1966. godine u župnoj crkvi u Kaptolu. U toj su crkvi uz vrijedan jubilej pred sadašnjim župnikom Josipom Klarićem obnovili bračni zavjet.

-Bilo je teških trenutaka pogotovo kada smo otišli na privremeni rad u Njemačku nedovoljno znajući jezik i među strane ljude- kaže nam Andrija dodajući da nije bilo lako graditi kuću i podizati djecu. Iz braka imaju dvoje djece Richarda Adama i Andreju Katarinu, te četvero unučadi:Reu,Bornu,Filipa i Adama.

-U svakom braku ima problema, no treba biti razumijvanja i opraštanja, a sklad u obitelji sa sinom, kćeri i unučadi čini nas sretnima u ovim godinama života – nastavljaju supružnici Pavić. Njima se sa prigodnom riječima obratio unuk Borna.

-Odgojili ste poštenu, vrijednu i uzornu djecu,prenijeli ste na njih svoju ljubav,životna uvjerenja, utrli im put budućega života,a sve to prijeći će i na nas vaše unuke –kazao je Borna i dodao da su djed i baka krenuli od ničega kao podstanari u Zagrebu,radili puno, teško, odricali se s jasnim ciljem da postignu nešto, imaju svoju obitelj, te žive u slozi i ljubav.U ime članova obitelji zaželio im je puno zdravlja, te da dočekaju svatove svoje unučadi i praunučadi!

 -Uspjeli ste i nama pokazati da u brak treba ulagati, treba biti spreman na kompromise, spreman i na odricanja, ali i na davanja – zaključio je unuk Borna na fešti.

Cjelovečernje druženje sa gostima bilo je u vetovačkom restoranu „Schoon blick“ gdje je uz glazbenu skupinu Dade Bjelokapića slavlje uveličao poznati pjevač slavonskih pjesama  Štef Jeršek otpjevavši prigodnu „Ljube se dva goluba“, ali i druge njegove lijepe ljubavne pjesme, te je uputio čestitke slavljenicima.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot