Starim napjevima Marijanskih pjesama pozdravljali Nebesku Majku – Gospu Snježnu u župnoj crkvi u Buku /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Kulturno-umjetnički društvo Svilenka iz Buka petu godinu za redom organiziralo je smotru pučkog crkvenog pjevanja u čast Gospi Snježnoj. Kao takva smotra je jedinstvena na požeško-slavonskim prostorima na koju se ove godine odazvalo i u goste došlo šest pjevačkih skupina te jedan solist, Miroslav Šarić iz Našica. Smotra se održala u župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika u Buku.

Uz članove domaćeg KUD Svilenka nastupili su i pjevali Marijanske pjesme, Muška pjevačka skupina “Grabarčani” iz Grabarja, Ženska pjevačka skupina „Vesele Šokice“ iz Slavonskog Broda, HKUD „Slavonija“ iz Jakšića, Muška pjevačka skupina „Rakijaši“ iz Podcrkavlja, Zavičajni KUD Rama iz Pleternice te solist Miroslav Šarić iz Našica.  

Po završetku smotre svečano euharistijsko slavlje u čast Gospi Snježnoj predvodio je preč, Nikola Jušić, župnik u Slatini, u koncelebraciji domaćeg župnika vlč. Slavka Starčevića, župnika iz Starog Petrovog Sela vlč. Ivana Nikolića, župnika iz Stare Gradiške vlč. Mate Rukavine, te vlč. Filipa Lucića, svećenika iz Zagrebačke nadbiskupije.  

Euharistijskom slavlju prethodila je svečana procesija od Župne kuće do crkve s Gospinim likom.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=259346]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: