Starijim i bolesnim osobama olakšava se svakodnevni život

Autor: Ana Vuković

SONY DSCPOŽEGA – Program “Pomoć u zajednici” provodi Grad Požega u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, ukupna vrijednost programa je 475 tisuća kuna, a u program je uključeno 46 staračkih domaćinstava. Gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović sa svojim zamjenicima Darkom Puljašićem i Mariom Pilonom posjetio je dva domaćinstva koja koriste uslugu tog programa.

U njega je uključeno 10 gerontodomaćica, jedan koordinator i jedan pomoćni radnik, sve dugotrajno nezaposlene osobe koje će sljedećih šest mjeseci primati naknadu za obavljanje ovih poslova, gerontodomaćice pomažu nemoćnim i starijim osobama u obavljanju aktivnosti svakodnevnog života i provode osnovne postupke iz područja zdravstvene njege.

SONY DSCDanica Milivojac (84) jedna od korisnica programa ističe kako će joj ovakva pomoć olakšati svakodnevni život, slabo je pokretna, živi sama, a u svoju domaćicu Željku Blatančić ima puno povjerenja i veseli se svakom njenom dolasku, često je dovoljno da ima s nekim porazgovarati.

Gradonačelnik Vedran Neferović se nada da će se i u budućnosti realizirati ovakvi projekti, jer su prijeko potrebni i poziva sugrađane da se jave, u programu ima mjesta za još korisnika. Osim ovog programa s gerontodomaćicama odobreno je i pet njegovateljica.

– Pokušali smo dobiti pet medicinskih sestara, međutim kako su medicinske sestre postale kadar kojeg nema, morali smo projekt promijeniti pa ćemo uzeti pet njegovateljica i na taj način poboljšati i onaj dio zdravstvene njege- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot