Starije osobe, djeca, osobe s invaliditetom i žene su najranjivije skupine našeg društva

Autor: Požega Portal

2 (1024x685)

POŽEGA – Identificirati izazove s kojima se suočavaju građani u svom svakodnevnom životu, ali i kako približiti instituciju pučkog pravobranitelja širem broju dionika na regionalnoj i lokalnoj razini, bile su teme današnjeg sastanka pučke pravobraniteljice Lore Vidović sa županom Alojzom Tomaševićem, njegovim zamjenikom Miroslavom Grozdanićem i s pročelnicima odjela Županije.
Rasprava koja je povodom Međunarodnog dana ljudskih prava održana lani u prosincu na temu „Daleko od grada – i od prava? Ljudska prava u ruralnim područjima“ je pokazala kako su neodgovarajuće zdravstvene i socijalne usluge, udaljenost ustanova, slabo opremljene škole, neadekvatna mreža javnog prijevoza i nedostatak odgovarajućih mogućnosti zapošljavanja samo dio problema s kojima se susreću stanovnici ruralnih područja diljem Hrvatske. Pri tome su posebno ugrožene ranjive skupine našeg društva, starije osobe, djeca, osobe s invaliditetom i žene.

6 (1024x683)– Većina osnovnih i srednjih škola rade odličan posao i surađujemo s njima na njihovoj obnovi i podupiranju u radu. Imamo i odličan odnos s udrugama, starijim osobama, osobama s invaliditetom. Građani ruralnih područja na prostoru naše županije imaju izgrađenu prometnu i vodovodnu infrastrukturu te odvodnju – istaknuo je župan Alojz Tomašević te podsjetio na projekt “Pomoć u kući” koji je prošla Vlada zaustavila.

1 (1024x683) – Odnos prema nacionalnim manjinama je na zavidnoj razini čime su zadovoljena sva ljudska prava i potrebe. Požeško-slavonska županija će i dalje činiti sve kako bi zaštitila socijalna i ekonomska prava naših stanovnika kao što je to činila i u prošlosti. Bez obzira koliko velike prepreke bile ispred nas mi ćemo zajedničkim radom sa svim institucijama i građanima surađivati na dobrobit cijele zajednice – dodao je župan Tomašević.

 

(Foto: Požeško-slavonska županija)

5 (1024x683)  7 (1024x683) 8 (1024x683)

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: