Starica Julijana osporava svoj ugovor o doživotnom uzdržavanju, no nadležni to ne žele prihvatiti

Autor: D.K.

Dugotrajni sudski proces kojega je pokrenula starica Julijana Lučić Jozak(94) iz Pleternice u namjeri da ospori svoj ugovor o doživotnom uzdržavanju sa nećakinjom Dubravkom Gajić 2009. godine praktički je završen, no  ona se ne miri sa donijetom presudom.

Tako su odbijena tužba, te kasnije i žalba višoj instanci pa je presuda pravomoćna iako Julijana tvrdi da nećakinja nije ispoštovala odredbe ugovora zbog čega ga i dalje nastoji osporiti podnijevši 11. veljače novi zahtjev. To je također učinio njen susjed i prijatelj Stjepan Nemet, koji o Julijani na njen zahtjev brine deset godina, zatraživši od Centra za socijalnu skrb skrbništvo nad bolesnom, nesamostalnom i nepokretnom bakom!

-Nadležni joj nameću nećakinju da skrbi o njoj ne gledajući reakciju bake koja je razočarana njenim odnosom i ponašanjem – kaže nam Nemet. Požalio se da njega bez ikakvog osnova dovode u negativan kontekst smatrajući da to čini zbog interesa za njenu imovinu.

Julijana Lučić Jozak ranije je tvrdila da je umreženost ljudi u požeškom pravosuđu i među odvjetnicima, te nedopustivu povezanost zbog čega smatra da ne može na odgovarajući način riješiti svoj problem. Ona tako komentira situaciju u kojoj se našla bez svoje krivice tvrdeći da je cijeli život pomagala ljudima i uvijek svima činila samo dobro.

Njeni odvjetnici u više su navrata sudskim instancama podnijeli žalbe tvrdeći da je Julijana Lučić Jozak niz odluka svjesno donijela za što nadležni ne haju, a navode da su pogrešno utvrđene činjenice jer davateljica uzdržavanja nije izvršavala ugovoreno, te je izgubila povjerenje primateljice uzdržavanja pogotovo kada je u pitanju raspolaganje primanjima. Uz to po tvrdnji tužiteljice  sud nije naložio ni vraćanje štednih knjižica i osobnih stvari koje je dotična odnijela iz njene kuće kao što su odjeća, alati, posteljina i drugo već je naložio da Julijana plati  sudske troškove.

-Ona nema osjećaja, nije vodila računa o meni i nije izvršavala obaveze iz ugovora o  uzdržavanju, no raspolagala je imovinom i novčanim sredstvima na osnovu moje punomoći – rekla nam je ranije gospođa Jozak Lučić i dodala da je navodno podizala novac sa računa bez njenog znanja. Tvrdi nadalje da nećakinja čeka da dobije sve što je dogovoreno, što Julijana osporava, kao i oporuku kojom njoj sve  ostavlja nakon smrti.

Sada je najavljen dolazak sudskog vještaka koji će dati stručno mišljenje o skrbništvu. Uz sve to baka Julijana je unazad više od pet godina, za koje vrijeme tvrdi da joj Dubravka ne dolazi u kuću, pronašla ženu koja joj svakoga dana više puta dolazi pomagati i koju plaća 300 eura mjesečno unatoč  ugovoru sa nećakinjom jer ga sudovi nisu poništili!

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88