Stanari zgrada u Mačekovoj ulici iznenađeni postupkom susjeda koji je nabacao građevinski otpad pokraj jednog stambenog objekta /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Pojedini stanari iz nekoliko stambenih zgrada u požeškoj ulici Vlatka Mačeka obratili su nam se požalivši se na ponašanje neodgovornog i bezobzirnog susjeda koji je kraj jednog tamošnjeg stambenog objekta jednostavno nabacio hrpu građevinskog materijala. On je navodno srušio na toj lokaciji jednu garažu, te umjesto da navedeni otpad odveze ili plati nekom prijevozniku da to učini, sve ostavio tik uz stambenu zgradu.

-To je jedno ruglo, te nagrđuje okoliš naših zgrada gdje ima podosta zelenih površina i cvijeća, a dio toga su sami stanari uredili – kaže nam jedan od susjeda u toj ulici koji je zasada želio ostati anoniman. Zaista, uvjerili smo se i foto-aparatom zabilježili hrpu građevinskog opada.

Stanari tvrde da su ovaj slučaj prijavili Komunalnom redarstvu grada Požege. No, kako smo saznali oni za to nisu nadležni jer nije riječ o gradskoj površini.

Tvrde da vlasnik tog otpada treba to otpremiti u Reciklažno dvorište smješteno u Industrijskoj ulici u Požegi ili zatražiti od nadležnih službi tvrtke Komunalac Požega da oni to odvezu pri čemu bi trošak utovara i odvoženja taj stanar trebao platiti.

Možda  u cijelom sporu, iako je očigledno banalan, svoju ulogu ima i Savjet stanara navedene zgrade u dogovoru sa tvrtkom koja gospodari zgradama.

Stanari se nadaju da će se njihov susjed urazumiti i ponijeti civilizirano, te ukloniti otpad sa ovoga mjesta jer bi ipak trebao biti svjestan da živi u najužem središtu grada pa bi se u skladu sa time trebao i ponašati.

Razočarani susjedi najavljuju korak dalje u slučaju da otpad ovog tjedna ne bude uklonjen. Tada će, kažu, imenovati počinitelja kroz medije što mu zasigurno neće služiti na čast.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88