Srušeno je što se srušiti dalo, a sad su velika četiri gradilišta u Pleternici: Kome pravo kome krivo, ali to su činjenice /FOTO/

Autor: DK

Nekima možda to nikako ne odgovara ali radovi na sva četiri gradilišta u Pleternici u samom centru grada, krugu, nešto manje od 200 metara itekako napreduju. Ovih dana prolazeći vidljivo je kako radovi napreduju na onom najnovijem, izgradnji zgrade Pleterničkog e-inkubatora, projektu vrijednom 8,3 milijuna kuna, o čemu smo pisali.

Podsjetimo, uz gradilište na budućoj zgradi E-inkubatora, u Pleternici su aktualne još tri građevine na kojima se grade Trg bećarca, Multimedijalna dvorana i Srednja škola.

Nova poslovna zgrada, Pleternički e-inkubator prostirat će se na 417 m2 prostorne površine, bit će namijenjen poduzetnicima i IT tvrtkama. Projektom je predviđeno 11 ureda, 4 box ureda, dvije video konferencijske dvorane, virtualna recepcija, dvije arhive, skladišni prostor te kuhinja.

Pleternički e-inkubator će biti povezan sa sadašnjom Gradskom kućom. S 93 posto izgradnja se sufinancira sredstvima EU dok će preostalih 7 posto financirati partneri projekta gradovi Kutjevo i Pleternica te Poduzetnički centar Pleternica d.o.o.

Gradonačelnica Pleternice gotovo u svakom razgovoru, kada ju netko pita zašto e-inkubator, kome i zbog čega, naglašava da se e-inkubatorom želi odgovoriti na izazove s kojima se suočavamo te kako je jedan izazov niska poduzetnička aktivnost kojoj svjedočimo posebice u ruralnim dijelovima Slavonije.

-Drugi izazov kojem svjedočimo svaki dan je iseljavanje mladih, i to ne samo u strane zemlje nego i odlazak mladih na fakultete u druge gradove, a nakon fakulteta nađu radna mjesta u tim gradovima i ne vrate se nazad u svoje rodno mjesto. Kad već neki odu na fakultet u Varaždin, postanu programeri, želja nam je da te mlade obrazovane ljude vratimo nazad u Pleternicu, da im damo da kroz projekt e-inkubator nađu svoj poslovni prostor, da im pomognemo s umrežavanjem s drugim IT firmama na nacionalnom i svjetskom tržištu. Poduzetnik informatičar svoje poslovanje može voditi u bilo kojem kutku svijeta pa zašto ne i u našoj prekrasnoj Pleternici – naglasila je tada na predstavljanju projekta Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.

Kroz projekt se daje poseban naglasak na razvoj IT tvrtki i primjenu suvremenih tehnologija, a izgradnjom e-inkubatora predviđena je kompletna opremljenost namještajem IT opremom za video-konferencijske dvorane i virtual recepciju te virtual office box urede.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »