Srušen mramorni križ ispred pravoslavne crkve: „To je zasigurno djelo pojedinca i nije odlika naroda koji živi ovdje u Požegi“

Autor: D.K.

Požeški paroh Dejan Šarić jutros je ostao neugodno iznenađen kad je u dvorištu požeške pravoslavne crkve ugledao srušen i slomljen mramorni križ.

Naime, tijekom noći se netko odlučio na neprimjeren čin te srušio vjersko obilježje što, bez obzira na vjeroispovijest, nikome ne bi trebao pasti na pamet. Nažalost, očito je simbol pravoslavne vjere nekome zasmetao.

-Kad sam ustao, imao sam što vidjeti. Srušen je krst ispred crkve. Dvorište je zaključano tijekom noći i netko je preskočio ogradu da bi to napravio. Vjerujem da je riječ o pojedinačnom djelu slučajnog prolaznika koji je možda bio u pijanom stanju. To je zasigurno djelo pojedinca i nije odlika naroda koji živi ovdje u Požegi – kaže paroh Šarić koji je zbog ovog čina otkazao nedjeljnu liturgiju.

Rušenje križa osudio je i požeški gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

-Osuđujem takvo bezumno, necivilizacijsko ponašanje i izražavam duboko žaljenje zbog vandalskog čina koji je potpuno u suprotnosti s vrijednostima koje Požega živi – rekao je gradonačelnik Glavić.

Na mjestu događaja policija obavlja očevid.

Više iz kategorije